Basket
21:32 | 28 april 2021

Jotti: “Det är klart man är besviken nu”

Stars utslaget efter hemmaförlust mot Norrköping.

Köping Stars tränare Panagiotis Nikolaidis. Foto: David Eriksson

Köping Stars inledde onsdagens kvartsfinal strålande och ledde med nio poäng i den första perioden. Men på kort tid gick gästande Norrköping ikapp, bland annat tack vare flera straffkast som Köping orsakade genom offensiva fouls.

Ställningen var 23–23 inför den andra perioden, där gästerna drog ifrån och i princip punkterade både matchen och Stars säsong.

“Jotti” Nikolaidis, vad var det som hände i andra perioden? Var det ni som föll ihop eller Norrköping som lade i en högre växel?

– Säkert en kombination. Vi tappade några bollar och så… samtidigt vet vi att Norrköping är ett bra lag som kommer göra “runs”, säger Köpingscoachen.

När Norrköping drog ifrån kämpade Köping på, men hemmalaget lyckades inte få kontakt. Gästerna kände sig så säkra på segern att Terry Larrier kastade bort två enkla poäng vid ställningen 39–33 genom att försöka sig på en snygg dunk – och missa.

Rycket i den andra perioden blev matchavgörande, trots Larriers fadäs.

– Jag tycker att vi aldrig riktigt återhämtar oss efter det. Vi är lite för passiva i anfall och försvar. Hade vi hängt med mer in i halvtid och haft mer flyt och go kanske vi kunde ha utmanat dem lite längre. Men den här matchen var helt klart Norrköpings, säger Nikolaidis.

Dolphins vann till slut matchen med 90–82 och därmed kvartsfinalserien med 3–1 i matcher.

För Köping Stars summeras säsongen med en sjundeplats i grundserien och en vinst i klubbens första slutspel någonsin.

Panagiotis Nikolaidis summerar säsongen med blandade känslor.

– Det är klart man är besviken nu. Men det har varit en speciell säsong på många sätt med corona och allt. Vi kom inte riktigt upp i den nivån vi ville, framförallt defensivt. Men med lite distans till det får vi se… Jag vet att kraven är höga, men vi har satt oss på basketkartan och Köping på idrottskartan. Vi är med och fajtas och spelar slutspel. Om några veckor när är samlade kommer vi kanske vara nöjda med det.

Köping Stars–Norrköping Dolphins 82–90

Periodsiffror: 23–23, 10–18, 17–23, 32–26

Poäng, Stars: Craig Victor II 21, Jonah Mathews 15, Ernest Kalve 13, CJ Jackson 11, Gustav Hansson 10, Niklas Larsson 8, Leonard Halling-Ibo 2, Alan Zekovic 2

Från löpet

Dagens lunch

Grattisannonser

Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-