Basket
12:17 | 20 januari 2023

Nyckelspelare saknas i Stars måstematch

Tränare Gehrke: ”Det betyder att vi både måste anpassa spelet”.

Skadade KeShawn Curry missar Stars möte mot Kalmar. Foto: David Eriksson

Köping Stars placerar sig just nu på en åttondeplats i SBL-tabellen. En placering som innebär slutspel, men det är jämnt runt strecket. Därför är en vinst hemma mot nykomlingarna Kalmar (som Köping besegrat två gånger redan) av största vikt för laget under fredagskvällen.

– En enormt spännande situation och inte minst med utmaningar i truppen, säger Köping Stars-tränaren Torbjörn Gehrke till klubbens hemsida. 

Till mötet mot Kalmar får Stars klara sig utan både storstjärnan KeShawn Curry och lagkaptenen Hampus Åhlin. Amerikanen Curry skadade foten senast mot Fryshuset när han brakade in i en reklamskylt medan Åhlin stukade foten under en träning i veckan.

– Det betyder att vi både måste anpassa spelet utifrån avsaknaden av framförallt KeShawn, som har en relativt unik spelstil i vårt lag. Samtidigt måste spelare som Erik Flood, Marcus Larsson och Pars Esef vara redo för eventuellt spel och att bidra med minuter på banan. De andra bärande spelarna måste också steppa upp och täcka för spelarna som står över, säger Gehrke.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-