Bowling
14:28 | 5 september 2022

Carl Eklund tog silver vid junior-EM

IKW/KBK-esset imponerade ihop med radarpartnern Robin Ilhammar och slog Europajuniorrekord.

Carl Eklund. Foto: Dennis Johansson Strömberg/arkiv

Framgångarna fortsätter för IKW Köping BK:s jättetalang Carl Eklund. Under helgen tog Eklund, ihop med radarpartnern Robin Ilhammar silver i dubbel vid junior-EM som avgjordes i franska Wittelsheim.

I finalen blev det förlust mot Italien, men innan det slog den svenska duon till med ett nytt rekord. I semifinalsegern mot Finland slog Ilhammar och Eklund till med Europajuniorrekord i tvåmanna med 546 poäng över en serie. Ilhammar noterades för en perfekt serie, 300 poäng.

– Vi spelades väldigt bra. Det var väldigt skönt att slå 300 och att vi satte Europarekord, säger Robin Ilhammar till Svenska Bowlingförbundets hemsida. 

I finalen blev Mario Del Gaudio och Giorgio Gragnaniello från Italien för svåra för Eklund och Ilhammar. Italienarna vann med 472-412 och knep guldmedaljen.

– Det känns surt när vi var nära på att kunna vinna ett guld igen. Det var inte vår match i finalen och vi hade inte flytet samtidigt som de gjorde allt för att vinna så det är bara att gratulera dem. Även om det är svårt just nu så kan man se tillbaka på medaljen som något positivt framöver, säger Robin Ilhammar.

Förbundskapten Moa Ekström var nöjd över Eklund och Ilhammars prestation vid mästerskapet. Hon var extra nöjd med det nya rekordet.

– Det är helt fantastiskt med rekordet. De bara gick ut och bowlade och det gick hur bra som helst. Det märks inte på dem att de står i en semifinal – på ett positivt sätt. De är lugna och samlade, levererar bra slag och har lika god kommunikation som i vilken match som helst, säger Moa Ekström.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-