Fotboll
16:02 | 6 november 2023

Mikael Wiker ny huvudtränare för Kungsör BK

Lämnar Forsby FF för att ta över nyuppflyttade division 3-laget.

Mikael Wiker lämnar Forsby FF för att ta över som huvudtränare för Kungsör BK. Foto: David Eriksson/arkiv
Foto: Kungsör BK

Mikael Wiker har de två senaste säsongerna tränat Forsby FF:s damlag med en serieseger division 3 och förnyat kontrakt i division 2 som resultat. Nu är det dock klart att han lämnar FFF – för att i stället bli huvudtränare för Kungsör BK:s herrar som nästa säsong spelar i division 3.

”Mikael har många års erfarenhet som tränare för Arboga Södras herrseniorer, som han ledde i 10 säsonger, i division 3 och division 4 – och kommer närmast från att ha lett Forsby FFs damlag i division 2. Vi hälsar Mikael varmt välkommen till föreningen och ser fram emot att starta arbetet tillsammans”, skriver Kungsör BK på klubbens hemsida.

Sami Hanna. Foto: Kungsör BK

Wiker ersätter tidigare huvudtränare Sami Hanna, som var den som ledde KBK till serieseger i division 4 säsongen 2023. Hanna ville fortsätta sin resa med klubben, men en olycklig skada i samband med en av de sista träningarna under hösten sätter stopp för Eskilstunabon.

– Efter att ha ramlat olyckligt på en träning under slutet av höstsäsongen så skadade Sami sin axel, så pass allvarligt att han nu tvingas till operation och därför måste kliva av som tränare. Det är oerhört tråkigt att vi behöver skiljas åt på det här sättet eftersom Sami gjorde ett otroligt bra jobb under säsongen, men hälsan går först och vi skiljs åt som vänner, säger Ove Björklund från sportkommittén i Kungsör BK.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-