Fotboll
09:00 | 31 mars 2024

Premiärhelgen närmar sig för division 3-klubbarna

Magazin24 har stämt av läget med huvudtränarna i Köping FF, Kungsör BK och Sörstafors-Kolbäck FK.

Den långa vintern och den lika långa försäsongen går mot sitt slut. Nästa helg drar allvaret igång för de lokala division 3-klubbarna. Foto: Janne Nilsson/Kamerapappans fotbollsbilder

Gräset är inte riktigt grönt än, men det stoppar inte fotbollssäsongen från att sparka igång nästa helg, 6–7 april. För tre lokala lag, varav två nykomlingar, är det nu skarpt läge .

Köping FF spelade i division 3 Västra Svealand förra säsongen och slutade då på en femteplats.

Nu har KFF en ny tränare i Robert Alm och kommer att spela i den på förhand tuffa serien division 3 Mellersta Svealand.

Hur är känslan inför säsongsstarten?

Robert Alm. Foto: Köping FF

– Jag tycker att vi har gjort det vi kan under vintern. Jobbat på, fått några matcher och tränat på det vi vill träna på. Truppen är inte jättestor, men uppslutningen på träningarna har varit riktigt bra, säger Robert Alm.

Är det någon spelare i din trupp som man bör hålla ett extra öga på under säsongen?

– Jag gillar egentligen inte att lyfta fram enskilda spelare, men Ludvig Rådberg är väldigt spännande. Han är jätteduktig och har det mesta i sig, men samtidigt är han ung så vi ska inte kräva för mycket av honom.

Hur ser KFF:s målsättning ut för säsongen 2024?

– Det är en jättetuff serie i år och med tanke på att vi har ett ganska nykomponerat lag så har vi sagt att vi ska försöka slåss i mitten. Vi har tappat för tunga spelare för att slåss i den absoluta toppen.

I samma serie som KFF kommer även lokalrivalerna Kungsör BK att husera efter den dramatiska seriesegern i division 4 i fjol. Nye tränaren Mikael Wiker har en stor trupp med många nyförvärv att välja på.

Hur är känslan inför säsongsstarten?

Mikael Wiker. Foto: Kungsör BK

– Truppmässigt känns det bra, men vi har fortfarande en hel del att jobba med när det gäller inställning och löpviljan under matcherna. Vi vill ha ut ännu mer av laget än vi har fått hittills. Det finns kvalitéer, men det gäller att få ihop helheten. Att få alla att dra åt samma håll och att lägga ner det arbete som krävs, säger Mikael Wiker.

Är det någon spelare i din trupp som man bör hålla ett extra öga på under säsongen?

– Filip Springfeldt har gjort det bra på topp, Ismaeel Alarid är vass på kanten, Noell Bethgazo på mitten kan bli riktigt bra och Emil Kaipio har varit stabil i backlinjen. Vi har en bred trupp, men för att vi ska få ihop det måste vi fungera som ett lag.

Hur ser KBK:s målsättning ut för säsongen 2024?

– Det är att hålla sig kvar i division 3 och etablera Kungsör på den nivån på riktigt. Det kommer bli en väldigt tuff serie, men det känns bara kul att stöta på så pass bra motstånd.

Det tredje lokala laget i division 3, Sörstafors-Kolbäck FK, är helt nya på den här nivån. Laget fick en gratisplats och hamnade i division 3 Nordvästra Götaland där motstånd från Värmland och Västergötland väntar.

Tony Torstensson går in på sin tredje raka säsong som huvudtränare.

Hur är känslan inför säsongsstarten?

Tony Torstensson. Foto: Janne Nilsson/Kamerpappans fotbollsbilder

– Det känns bra, inga konstigheter egentligen. Alla grabbarna och hela föreningen är sugna på att få spela i division 3. Det ska bli häftigt att se hur vi står oss, säger Tony Torstensson.

Är det någon spelare i din trupp som man bör hålla ett extra öga på under säsongen?

– Alla, så klart! I backlinjen har Mattias Kalnins sett jättebra ut, om jag ska nämna någon specifik. Viktor (Thurby Starborg) är viktig på mitten och framåt har Jonathan Thelin gjort över 40 mål de senaste två säsongerna. Vi har gott om kvalité i truppen.

Hur ser SKFK:s målsättning ut för säsongen 2024?

– Det är klart att en av målsättningarna är att klara oss kvar, men det är dumt att prata någon placering. Vi vet ju inte riktigt vad vi kommer att ställas mot. Vi kommer köra vidare på vårt egna spel och bjuda på rolig fotboll. Sen får vi se vad det leder till.

I premiäromgången spelar alla tre lokala lag på bortaplan.

Köping FF ställs mot Karlslunds IF, Kungsör BK möter Eneby BK och Sörstafors-Kolbäck gör upp med IFK Tidaholm.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-