Kolsva
16:39 | 27 juli 2022

Sverige ute ur fotbolls-EM

Sverige och Rytting Kaneryd fick se sig besegrade utav hemmanationen England i semifinalen.

Johanna Rytting Kaneryd. Foto: Svenska Fotbollsförbundet

Det tog stopp för det svenska laget mot England på tisdagskvällen. Sverige startade matchen bra genom att skapa ett par riktigt farliga målchanser direkt, men England tog sig in mer och mer i matchen och i halvtid hade de ledningen med 1-0.

Bara någon minut in i andrahalvlek gör England 2-0 på en hörna och ganska snabbt får Kolsvafostrade Johanna Rytting Kaneryd kliva in på planen. Matchen slutar 4-0 till hemmanationen som nu får spela final på Wembley. För Sverige slutar resan i semifinalen då ingen bronsmatch kommer att spelas.

– När man möter sånt här motstånd måste man vara effektiv. I de första lägena ska det bli mål på chanserna. Då kan det bli något annat. Men nu gör vi inte det. Jag kände på bänken att jag var nöjd med hur det såg fram till det där, säger Peter Gerhardsson till Expressen angående starten på matchen.

För Rytting Kaneryds del var detta hennes första stora mästerskap på seniornivå och i början av mästerskapet startade den snabba forwarden  på bänken. Efter ett par bra inhopp fick hon sedan chansen från start mot både Portugal och Belgien.

– Det var helt underbart att se honom tillsammans med min tvillingbrorsa och pappas morbror som också var där. Att de kom till slut! Det var ju en resa som alla vet, säger Johanna till Göteborgs Posten angående familjens närvaro under slutspelet.

 

 

 

 

 

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-