Ishockey
11:24 | 1 juni 2021

KHC:s bäste poängplockare förra säsongen lämnar klubben

22-åringen klar för spel i Norge.

Emil Norberg, med pucken, lämnar Köping Hockey för spel i Norge. Foto: David Eriksson/arkiv

Forwarden Emil Norberg anslöt till Köping Hockey inför den gångna säsongen från Nybro Vikings. 22-åringen fick en stor roll i laget och levererade poäng hela vintern. Sammanlagt stod Norberg för 45 poäng på 46 spelade matcher, något som gjorde honom till KHC:s bäste poängplockare säsongen 2020/2021.

Nu står det klart att poängspelaren lämnar Köping Hockey. Ny klubbadress blir Nidaros Hockey, Trondheimsklubben som spelar i näst högsta serien i Norge. Där återförenas han med tidigare Köpingstränaren Henrik Sahlin samt vännen William Magnusson, som även han spelade för Köping förra säsongen.

– Jag fick frågan från ”Henke” (huvudtränaren Henrik Sahlin) om att komma till Nidaros. Jag hade en del andra anbud efter en helt okej säsong i Köping, men det lockade att flytta till Trondheim, säger Norberg till sin nya klubbs hemsida. 

Han säger vidare:

– Efter samtal med sportchefen Martin Jansson så förstod jag att det här är ett lag som satsar mot uppflyttning och den resan vill jag verkligen vara med på.

Förre KHC-tränaren Henrik Sahlin samt tidigare spelarna Emil Norberg och William Magnusson återförenas i norska klubben Nidaros Hockey nästa säsong. Foto: Magazin24/arkiv

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-