Rally
16:16 | 14 augusti 2023

Joachim Nilsson vann rallysprint i Hallsberg

SMK Arboga-föraren bemästrade den svårkörda banan bäst i sin klass.

Joachim Nilsson vid tävlingen i Hallsberg. Foto: Stefan Pettersson

Under söndagen avgjordes rallysprinttävlingen Stieg Ekströms minne. Det slutade med en lokal vinnare. SMK Arbogas Joachim Nilsson var nämligen snabbast av samtliga förare i sin klass vid Hallsbergs motorstadion.

– Själva tävlingen är egentligen en ren insamling till Nyckelfonden (en stiftelse för medicinsk forskning vid universitetssjukhuset i Örebro gällande bland annat cancer). Pengarna går till en väldigt god sak. En väldigt bra insamling tycker jag. Vi var 82 startande så det var bra för insamlingen, säger Joachim Nilsson till Magazin24.

Nilsson, som tävlade i Appendix K 1801-2000cc, vann sin klass. I sin Opel Kadett GSI var han 7,4 sekunder före tvåan Janne Westlund i sin Opel Ascona Crossflow.

– Det gick väldigt bra! Samtidigt var det lite oroväckande när vi skulle åka dit på morgonen. Det hade ju regnat något kopiöst, men det la sig precis när vi skulle starta vid 11-tiden. Sen kom ju solen, men regnet gjorde att det var halkigt på banan eftersom det var så skitigt. Det blev ju sönderkört till slut, men det gick bra till slut. Det var lika för alla, säger Nilsson, som tävlade i mittenklassen (1600-2000cc) och hade hjälp av co-drivern David Abrahamsson från Kopparberg.

– Vårt samarbete fungerar väldigt bra. Vi har åkt ihop en hel del.

Det tunga regnet innan tävlingen gjorde banan i Hallsberg svårkörd, men det löste Joachim Nilsson med bravur. Foto: Stefan Pettersson

Här näst för Joachim Nilsson väntar klassiska cupen i Finspång i september.

– Nu har jag någon månad på mig att smälta det här, gå vidare och ladda för den tävlingen, avslutar Nilsson.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-