Motorsport
16:32 | 10 februari 2017

Kartläsaren från Kungsör prisades vid Rally Sweden

Mottog stort stipendium av tidigare världsmästaren Stig Blomqvist.

Kartläsaren Andreas Johansson från Kungsör. FOTO: ÅSA JOHANSSON

Före invignigen av årets Rally Sweden delade Svenska Rallyförarklubben sedvanligt ut stipendier till två lovande rallytalanger. Dessa går till en förare och en co-driver (kartläsare) som det senaste åren stått för fina prestationer samt varit fina representanter och förebilder för rallysporten.

När det gäller kartläsare så var det ingen mindre än Andreas Johansson från Kungsör som fick motta stipendiumet på 10 000 kronor ur handen på tidigare världsmästaren Stig Blomqvist. Johansson är co-driver till Mattias Adielsson och agerade förra året kartläsare i bland annat det Brittiska Mästerskapet tillsammans med Göteborgsföraren när duon slutade trea i juniormästerskapet.

På förarsidan fick Kopparbergs Jacob Jansson, som tidigare kört ihop med Andreas Johansson, motta 10 000 kronor för sina framgångar under 2016, skriver emotorsport.se.

Stipendiumet var som gräddet på moset för Andreas Johansson, som startat 2017 väldigt starkt ihop med föraren Mattias Adielsson.

Vid SM-veckan i Söderhamn den gångna helgen knep duon en silvermedalj i Vintersprinten. De gjorde det dessutom i SMK Arboga-föraren Fredrik Alsdals bil, en Ford Fiesta R5.

– Vi vann ett silver, det känns fantastiskt roligt. Små misstag sker hela tiden när man kör rally. Det gäller att fokusera på sina möjligheter istället för att älta något misstag. Vi visade återigen att vi aldrig ger upp utan satte dagens bästa tid i sista åket. Det är klart jag vill alltid vinna och samla silvermedaljer är inget som jag tänkt göra. Vi tog ett kliv framåt jämfört med sommarsprinten, men vi kommer inte vara nöjda med det, utan det finns fler steg att ta. Jag är så tacksam för alla som hjälper till med denna satsning. Det här är inte bara min och Andreas framgång utan alla är delaktiga, inte minst bilens ägare Fredrik Alsdal, säger Mattias Adielsson i ett pressmeddelande.

Kommentera artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-
GRATISTIDNINGARNA

Magazin24 – Årets lokala insats 2023

Magazin24 – Årets gräv/artikelserie 2023

Magazin24 – Årets lokalsajt 2020