Debatt
09:23 | 25 mars 2021

Debatt: Flygplatsen i Västerås är inte intressant för oss

Debattartikel signerad "Ruben Schackensparre".

På måndagen kunde höras i radion en diskussion mellan en ,tror jag, moderatkvinna och en socialdemokrat angående flygplatsens (gamla F1) framtida vara eller inte vara.

Uppenbarligen har en folkomröstning med lågt deltagande ägt rum i Västerås bland dess innevånare. Några andra i regionen var inte inblandade.

Av diskussionen framgick att varje flygbiljett har varit kraftigt subventionerad av flygplatsens ägarintressen och som nu en del intressenter har tröttnat på och vill avsluta mångmiljonförlusterna.

Vilka som är dessa ägarintressen är mig obekant, men jag har svårt att tro att någon annan än de som betalar med “andras pengar” är beredda att subventionera flygbiljetter och då talar vi om skattebetalarnas “förvaltare” som är politikerna.

Och det var här mitt intresse för diskussionen väcktes.

Diskussionen gav ett intryck av att Västerås  tillsammans med Regionen, som betyder övriga kommuner, ska bekosta verksamheten som ingen annan än möjligen en och annan västeråsare kan ha glädje av. Då ser jag det som synnerligen viktigt att Västmanlands övriga kommuners företrädare avkrävs av väljarna att Inte ställa upp som “mjölkkossor” via regionen.

I synnerhet då Västmanland är ganska fattigt.

Vill Västeråsarna ha sin flygplats som smörjmedel för företagsetablering eller annat så får de själva stå för kostnaderna.

Under mina cirka hundratalet flygresor har jag alltid utnyttjat Arlanda eller Örebro, men aldrig sett Västerås som aktuellt.

Det är viktigt att företrädarna för övriga kommuner hålls i strama tyglar så att de inte inlåter sig i sådana äventyrligheter med en enda krona.

Ruben Schackensparre


Det här är en debattartikel. Skribenten är fristående och åsikterna är skribentens egna.

Vill du skriva en debattartikel? Skicka din debattartikel till debatt@magazin24.se. Bifoga skribentens namn, adress och telefonnummer.

Max 3 600 tecken. Det går bra att skriva under signatur.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-