Västmanland
14:30 | 28 januari 2021

Färre vaccindoser till Västmanland – bokade tider skjuts upp

Mindre leverans för andra veckan i rad.

Detta är en genrebild. Foto: Pixabay

För andra veckan i rad får Västmanland färre doser vaccin levererat. Det gör att flera bokade vaccinationstider måste skjutas upp, meddelar regionen i ett pressmeddelande.

Omkring 2 000 doser anländer till länet denna vecka.

“Läkemedelstillverkaren Pfizer/BioNTech levererar färre doser vaccin till Europa eftersom de arbetar för att ställa om till en högre produktionstakt. Även leveranserna av Modernas vaccin har försenats”, skriver regionen i pressmeddelandet.

De personer vars vaccinationstider skjuts upp kommer att få ett brev från regionen med en ny tid för vaccination. Brevet ska ha levererats till berörda personer senast på måndag, den 1 februari.

– Vi jobbar på så fort vi kan men tillgången till vaccin gör oss väldigt begränsade, vilket vi så klart beklagar, säger Jonas Ekström, överläkare och vaccinationssamordnare för vaccination mot covid-19 i Västmanland, i pressmeddelandet.

Regionen skriver också att leveransproblemen kan göra så att de som fått den första dosen får vänta längre på dos två:

“Rekommendationen för Pfizer/BioNTechsvaccin är att dos två ska tas efter tre veckor. Men nu kommer några får ta dos två något senare. Det har ingen betydelse för effekten i detta fall. Erfarenhet finns av att ge dos två upp till sex veckor efter dos ett”.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-