Kultur
09:00 | 10 mars 2024

Fyra nya lokaler vid årets konst- och kulturrunda i Kolbäcksådalen

Under påskhelgen arrangeras rundan för elfte gången.

I påsk går det att uppleva mycket kultur i vår region. Foto: Pressbild

Konst & Kulturrundan i Kolbäcksådalen är i år tillbaka för elfte gången när den går av stapeln under påskhelgen den 29–31 mars.

Medlemsföreningen Konst- och Kulturrundan i Kolbäcksådalen, som är arrangörer, meddelar i ett pressmeddelande att de i år hälsar fyra nya lokaler välkomna som tillfälliga gallerier.

Det rör sig om Berga Folkets hus i Hallstahammar, Åskebro Gård i Kolbäck, Surahammars Bruksmuseum och Sjöpärlans samlingslokal i Kvicksund.

”För många besökare är våra lokaler/tillfälliga gallerier kanske en lika stor upplevelse som själva mötet med våra utställares konst. Många av lokalerna är normalt inte öppna för allmänheten och bara att besöka dessa ökar konst- och kulturupplevelsen”, skriver arrangören i pressmeddelandet.

I övrigt är mycket sig likt jämfört med föregående år.

”Strömsholms kanal och Kolbäcksån vindlar sig norrut, från Mälaren och upp i bergslagsskogarna. Konstrundan är som en skattjakt efter de bästa och mest spännande påskäggen. Trängsel i gallerier, ateljéer och alla andra lokaler. Ifjol, noterade vi 28 500 besök. Med 145 utställare i år ser vi fram emot minst lika många besökare”, skriver Medlemsföreningen Konst- och Kulturrundan i Kolbäcksådalen.

Hallstahammars och Surahammars kommun samt Rytterne och Dingtuna socken i Västerås kommun utgör det geografiska utställningsområdet.

Samlingsutställningen blir även i år på Åsby Hotel (före detta Brukshotellet) i Hallstahammar.

”Här inviger Hallstahammars kommuns kommunalråd Catarina Pettersson årets konstrunda redan på skärtorsdagen mellan klockan 15 och 16. Kolbäcks musikkår börjar spela klockan 15.30”, skriver arrangören.

I årets utställarbroschyr presenteras 145 utställare.

”På vår hemsida finns en fördjupad presentation, kartor med mera. Utställarbroschyren är tryckt i 9000 exemplar och finns på bibliotek, turistbyråer, konsthallar, gallerier, mataffärer samt inramningsaffärer med flera närområdet samt hos alla utställare”.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-