Ishockey
22:17 | 12 oktober 2021

Hallstahammar HK åkte på derbyförlust: ”Vi ska vinna oavsett”

Det var derby i Swetex Arena under tisdagskvällen. Två rivaler där Hallstahammar HK tog emot Fagersta AIK. Fagersta vann matchen med 1-4.

Kamp om pucken. Fotograf: Rasmus Forsström

Fagersta AIK har inlett starten i HockeyTvåan Västra A bedrövligt. De ligger sist i tabellen med 0 poäng efter 5 matcher. Mötte ett Hallstahammar som inte lyckats plockat några poäng på hemmaplan än. En spännande drabbning mellan två rivaler.

Första perioden blev en jämn tillställning. Hallstahammar började matchen starkt och gjorde 1-0 i mitten av första, signerat av Ludwig Månegarm. Men Fagersta kvitterade i den 16 minuten till 1-1 i ett power-play.

Ludwig Månegarm. Fotograf: Rasmus Forsström

Fagersta tog snabbt ledningen i den andra perioden och hade 1-2 med sig. Dem hade även övertaget i den andra perioden.

I början av tredje perioden utökar Fagersta till 1-3 och man sätter även 1-4 mot slutet av matchen. Vilket även blev slutresultatet.

Huvudtränaren Thomas Sjögren i Hallstahammar summerar matchen så här:

– Dem är hetare än oss därför gör vi inte målen i första perioden. Sen i andra gör dem ju igen mål på retur i power-play. Kanske är skickligt från deras sida och lite oflyt från våran sida. Det är en jämn andra period. Det händer inte så mycket i andra. Det är sämre spel i andra perioden än första perioden.

Hallstahammar kastade om lite i kedjorna inför den sista perioden. Där Ludwig Månegarm gick upp från andra kedjan till första.

– Vi steppar upp i tredje, dem har två kontringar och gör två mål. Vi kommer inte in på mål. Vi vinner inte insidan och då är det svårt att vinna matcher. Förlorar mot ett lag som krigar på bättre än oss. Vi har ju som sagt svårt mot Fagersta AIK.

– Det är aldrig rolig att tappa poäng på hemmaplan. Dessutom tredje gången på raken. Idag tycker jag trots allt att vi ska vinna oavsett om det var Fagersta vi mötte.

Fagersta tog där med sin första tre poängare för säsongen. Men ligger ändå sist.

Matchstatistik: Hallstahammar HK – Fagersta AIK 1-4 (1-1, 0-1, 0-2)

Skott: 26-32 (10-11, 11-9, 5-12)

Utvisningsminuter: Hallstahammar 3×2, Fagersta 2×2

Målskyttar Hallstahammar HK: Ludwig Månegarm

Publik: 128

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-