Hallstahammar
14:53 | 14 september 2021

Hallstahammars kommun har tilldelats Guldtrappan

Prisas för digitaliseringsarbete i grundskolan: ”Fantastiskt roligt”.

Detta är en genrebild. Foto: Pixabay

Hallstahammars kommun har varit nominerad till Guldtrappan för sitt arbete med digitalisering inom grundskolan. Under tisdagen stod det klart att kommunen är en av årets vinnare.

Guldtrappan har delats ut sedan 2015 och är en kvalitetsutmärkelse för skolhuvudmän som ligger i framkant när det gäller skolutveckling i en digital tid. Juryns motivering löd enligt följande:

”Med den nationella digitaliseringsstrategin som utgångspunkt har Hallstahammars skolor tagit steget ut i en spännande digitaliseringsresa. Med grunden i att alla barn och elever får en förståelse för hur digitaliseringen påverkar världen och våra liv arbetar man systematiskt för att stärka kompetensen om digitaliseringens möjligheter i den pedagogiska verksamheten. Med förankring i hela styrkedjan blir rektorer en nyckelgrupp liksom de lokala IT-pedagogerna på varje skola. Tillgång till digitala läromedel blir en viktig del i elevernas lärande. Digitaliseringen underlättar personalens arbetssituation i fråga om undervisning och administration och har blivit en kraftfull hävstång för utvecklingen”.

Anna Landehag, skolchef i Hallstahammars kommun, är glad över utmärkelsen.

Anna Landehag. Foto: Privat

– Det här är fantastiskt roligt och stimulerande! Att vi vunnit utmärkelsen Guldtrappan innebär att Hallstahammars grundskolor får en bekräftelse på ett långsiktigt och uthålligt arbete. Våra IT-pedagoger är förebilder och inspiratörer och rektorerna skapar möjligheter och förutsättningar för lärare och elever att utvecklas och höja sin digitala kompetens. Vi kommer att fortsätta att arbeta för att vara i framkant när det gäller digital skolutveckling och vi ser fram emot att sprida våra erfarenheter till andra skolhuvudmän, säger Landehag till Hallstahammars kommuns hemsida. 

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-