Hallstahammar
10:30 | 12 maj 2017

Hallstahammars nya boulehall – ett lyft för hela kommunen

Nya, fräscha lokalen har tagits emot med enbart lovord: "Vi är jättenöjda”.

Den nya boulehallen i centrala Hallstahammar har fått ett varmt mottagande i staden – speciellt från pensionärerna. FOTO: DAVID ERIKSSON

Tidigare har Hallstahammars bouleentusiaster fått spela i en källarlokal under Nibblehallen, men i mitten av april flyttade de in i en ny, fräsch lokal vid den gamla verkstadsdelen av Parkskolan. 

Invigningen skedde den 19 april.

– Det tog ett halvår från att vi började prata om att flytta boulen hit till att det blev klart, men nu är det invigt och allt är på plats, säger Jan Fagerström, enhetschef på kultur- och fritidsförvaltningen i Hallstahammars kommun.

– Det här var en väldigt positiv sak som blev till. Alla är väldigt nöjda – även vi i kommunen. Det är luftigt, stort och fler banor. 

Hur har responsen varit?

– Jag tycker det har varit väldigt positivt. Det är framför allt pensionärsföreningarna som är här, men det finns möjligheten för vem som helst att komma hit. Nu när anläggningen är lite större, fräschare och mer central, säger Fagerström.

Som fortsätter:

– Boule är väldigt bra friskvård. Vem som helst kan ju spela. Ung som gammal, liten som stor. Det är en ganska lättsam och social aktivitet.

När Magazin24 var på besök i måndags var en större grupp pensionärer från SPF på plats i hallen för att spela. 

De var alla slående överens om Hallstas nya boule-Mecka:

– Vi är jättenöjda.

Det före detta industrigymnasiets lokaler har länge stått tomma, men det är inte bara boulehallen som kommer vara ny. Lokalerna ägs av kommunen och huset är på väg att leva upp igen då även Hallsta Boxningsklubb flyttat sin verksamhet till hallen vägg i vägg.

– De är i gång med sin verksamhet och sen kommer det att fyllas ut ännu mer här i lokalerna, säger Jan Fagerström. 

Förutom föreningsverksamhet kommer även delar av socialförvaltningens verksamhet att flytta in. 

Till sommaren ska den dagliga verksamheten för personer med funktionsnedsättning flytta från sina nuvarande lokaler och till hösten ska hemtjänstens medarbetare utgå från adressen på Eldsbodavägen.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-