Kolbäck
15:20 | 10 maj 2020

Ung entreprenör från Strömsholm satsar på förnybar energi

För två år sedan vann han SM i Ung Företagsamhet, nu startar 20-årige Mickel Wallentin nytt företag med fokus på solcellspaneler och laddningsstationer för bilar.

Mickel Wallentin. Foto: Energicompagniet

Ganska exakt två år har gått sedan Strömsholmssonen Mickel Wallentin tillsammans med klasskamraten Fredrik Rinaldo från Grillska Gymnasiet i Västerås tog hemma förstaplatsen i hela landet med UF-företaget Merchsweden. Med UF-företaget sålde duon limiterade skor och kläder på nätet.

När 20-åringen nu startar upp sitt nya företag Energicompagniet byter han område.

– Det är otroligt kul att starta mitt andra företag inom ett helt annat område, och att ha möjligheten att göra detta känns både svindlande och lyckosamt på samma gång. Jag har fått massvis av lärdomar av mina två år som egenföretagare och det kommer garanterat att bli fler, men det är med en enorm entusiasm jag ser på detta nya projekt. Förnybar energi är någonting jag starkt tror på och har ett stort intresse för personligen, därför känns det extra roligt att starta Energicompagniet och kunna sysselsätta mig med det till hundra procent, säger Mickel Wallentin i ett pressmeddelande.

Energicompagniet specialiserar sig på solenergi och elbilsladdning och riktar sig till både privatpersoner och företag. Företaget säljer, projekterar och projektledare solcellsanläggningar samt laddinfrastrukturprojekt till villaägare, fastighetsägare och lantbruk.

– En av de största anledningarna till varför jag valde att ta steget och starta företaget är just det behov som jag såg fanns hos både privata hushåll och lokala företag att investera i förnybar energi för att sänka sina elkostnader men primärt för att göra en insats för miljön. I dessa tider är det extra viktigt att satsa på hållbara investeringar som är långsiktiga, och det är just det jag jobbar för, både för att kunna hjälpa mina kunder att sänka sina elkostnader och byta till en långsiktig och effektiv lösning, men framförallt för att bidra till minskad klimatpåverkan på sikt. Kan jag vara en del av den utvecklingen, så vill jag vara det, avslutar Mickel

Från löpet

Dagens lunch

Grattisannonser

Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-