Hallstahammar
18:10 | 8 november 2020

Xhenetas nya butik har andlighet i fokus

27-åringen byter bransch och hoppas öka Hallstabornas intresse för andligt välmående.

När coronapandemin hindrade verksamheten på Kohlswa Herrgård där Xheneta Dedinca drev restaurang beslutade hon sig för att förverkliga drömmen om en egen presentbutik.

Den 12 september slog Kristalleriet upp portarna på Parkgatan 4 i Hallstahammar.

Innan öppningen av den fysiska butiken öppnade hon även en webbshop med samma namn.

– Jag tänkte att en fysisk butik gör folk uppmärksamma på att vi finns så att vi kan sälja både i butik och på nätet, berättar hon.

På Kristalleriet kan man köpa allt från doftljus, tvålar och oljor till mer andliga föremål som pendlar, ädelstenar och tarotkort.

– Jag har alltid tyckt om tarot, ädelstenar och att inreda med fokus på andlighet, jag tror att man mår bättre av det. Det här blir mitt sätt att informera andra människor om allt det här, säger Xheneta.

Hon flyttade från Landskrona till Hallstahammar för cirka fem år sedan.

– Intresset har funnit med sen sena tonåren, jag har alltid känt mig dragen till det andliga men bodde i en stad där allt sådant var tabu. När jag träffade min man och flyttade hit började jag slappna av och lära mig mer om det.

En annan person som väckte Xhenetas intresse ytterligare var en kollega som hon arbetade tillsammans med på ett äldreboende.

– Hon var ett medium och genom att prata med och lära mig mer av henne blev intresset ännu större och jag kände att det här vill jag jobba med.

Det tog några år, och när restaurangverksamheten gick allt sämre bestämde hon sig för att ta chansen.

– Det var först nu jag fick tid att tänka om och bestämma mig för att satsa. Jag älskar försäljning och andlighet, och Hallstahammar behöver det.

Ädelstenarna köper företaget in direkt från gruvor i Mellanöstern, och Xheneta menar att de gör skillnad på olika sätt, beroende på vad stenen har för egenskaper.

– Olika stenar används för olika saker och vi hjälper gärna med råd, men egentligen föredrar jag att någon känner sig dragen till en specifik sten. Om du dras till en sten så är det meningen att du ska ha den, säger hon bestämt.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-