Västmanland
14:50 | 12 november 2020

Klart: Lokala restriktioner införs i Västmanland

Skärper råden med anledning av coronapandemin.

Foto: Björn Blomgren

Många regioner i Sverige har redan infört regionala råd till sina invånare. Under torsdagen stod det klart att Västmanland sällar sig till den skaran, efter ett beslut från Folkhälsomyndigheten.

Här är råden som nu gäller för alla i Västmanland, enligt Folkhälsomyndigheten:

• Om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge. Man bör också undvika vissa typer av aktiviteter om de inte går att genomföra utan fysiskt avstånd till andra, som kontaktsporter eller hälso- eller skönhetsvård som inte är medicinskt motiverad.

• Avstå från att göra onödiga resor såväl inom som utom regionen.

• Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras.

• Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.

I samband med beskedet om regionala råd för Västmanland har Länsstyrelsen beslutat att sänka publiktaket från 300 personer till 50 för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar.

Råden gäller till och med den 10 december, men kan förlängas ytterligare.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-