KVICKSUND
11:53 | 1 november 2022

Kvarteret släpper sin debut-EP på fredag

Bakom duon står Alice Genberg från Göteborg och Philip Spångberg från Kvicksund.

Foto: Isak Mutén

Kvarteret består av Alice Genberg och Philip Spångberg och debuterade i vintras med singeln ”Kylskåpspoesi” som sedan har följts upp av ytterligare tre singlar, ”Du & Jag”, ”FörgätMigEj” och ”Sommartårar”. Nu släpper alltså duon sin efterlängtade EP ”då, finns inte längre” och självklart finns det ny musik att lyssna på i och med nya singeln ”Överdos”.

Under ”newsroom” på Sony Music Entertainment Swedens hemsida står att läsa:
Kvarteret är nya duon på den svenska musikscenen som debuterade i vintras. Dom belyser precis alla känslor, de fula, fina, smutsiga och svåra helt utan filter ackompanjerat till en många gånger poppig och drömsk ljudbild. Dom vill prata ocensurerat om hur vi egentligen mår och hur vi tar oss an detta på vardaglig basis. Oavsett vem du är eller vad du bär med dig så är du alltid välkommen till Kvarteret berättar dom själva.

Bakom Kvarteret står som sagt Alice Genberg och Philip Spångberg som först möttes i Örnsköldsvik där de båda studerade till låtskrivare på musikmakarna. Det var efter ett uppdrag från skolan, där de blev ihopsatta i en grupp, som de fick en impuls att skriva något på svenska. Där och då kände de direkt att de hade hittat någonting speciellt. Alice som är uppvuxen i Lerum utanför Göteborg, blev signad redan som 17-åring och var vokalist inom EDM-genren. Bland annat släppte hon singlar tillsammans med Nicky Romero och Tom Swoon. Philip kommer från Kvicksund, utanför Eskilstuna och har alltid varit intresserad av musik, men det var inte förrän han befann sig på civilingenjörs-linjen på högskolan som han förstod att han var på väg åt fel riktning. Ett avhopp och några år på diverse musik-utbildningar senare, är Philip idag producent, låtskrivare och ena halvan av Kvarteret.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-