Västmanland
15:23 | 26 maj 2021

Nya webbplatsen ”Trails of Västmanland” ska locka besökare till länet

”En ny portal som kommer vara till stor nytta för både friluftsfantaster i Västmanland och för besökare från andra län”.

Trails of Västmanland lyfter fram ett urval av cykel-, kanot- och vandringsleder i länet. Foto: Roger Borgelid

Under onsdagen lanserades ”Trails of Västmanland” både på webben och i appen Naturkartan. Bakom satsningen står den regionala turismorganisationen Västmanland Turism, som är en del av Region Västmanland, tillsammans med länets ledhuvudmän.

”Trails of Västmanland” syftar till att lyfta fram ett urval av cykel-, kanot- och vandringsleder som är särskilt anpassade för besökare som inte har lokalkännedom och som letar efter upplevelser utmed lederna.

– Det är verkligen en ära att få vara en del av denna inspirerande satsning. Trails of Västmanland är en ny portal som kommer vara till stor nytta för både friluftsfantaster i Västmanland och för besökare från andra län. Idag presenterar vi flera vandrings- och MTB-leder samt ett friluftsområde, men detta är bara början. Mitt arbete att inventera och beskriva Västmanlands friluftspärlor fortsätter, säger Adam Lindgren, ledutvecklare vid Västmanland Turism, i ett pressmeddelande.

Henrik Wester, turismchef, Västmanland Turism, fyller i:

– Lanseringen är en milstolpe för vårt arbete med att etablera en länsgemensam samordning och kommunikation av länets besöksvänliga leder. Under fjolåret utvecklade vi en gemensam arbetsmodell med tydlig rollfördelning och kriterier för ledernas förvaltning och kommunikation. Nu under de kommande åren fokuserar vi på att ta fram ledbeskrivningar som lockar besökare till utvalda leder och de turismverksamheter som finns i anslutning till lederna, säger Wester.

I Västmanland finns flera vandrings- och MTB-leder. Foto: Jonas Bilberg

Satsningen på en länsövergripande ledutveckling inleddes under fjolåret med finansiellt stöd av Tillväxtverket. Den fortsatta uppbyggnaden sker som en del av projektet Omställning 2021–2022, vilket delfinansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden.

– Jag vill uppmana alla att följa Trails of Västmanland på vårt nya Instagramkonto för att få uppdateringar om nya spännande leder och friluftsområden som presenteras, säger Adam Lindgren.

Naturkartan är ett publiceringsverktyg, som enligt Region Västmanland är skräddarsytt för att skapa friluftsguider för webb och mobil. Tjänsten används av myndigheter, organisationer och företag för att inspirera och vägleda folk till ett rikare friluftsliv.

– Att utveckla leder är en komplicerad process med många intressenter involverade. Utan ett stort engagemang från markägare, lokala föreningar, offentliga organisationer m fl går det inte att skapa och förvalta hållbara leder för lokalinvånare och besökare, säger Henrik Wester.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-