Västra Mälardalen
12:05 | 10 maj 2021

Polisen lägger fokus på brott på väg under nationell trafikvecka

Extra uppmärksamhet kommer riktas mot huvudvägnätet, det vill säga riksvägar och europavägar.

Foto: Polisen/arkiv

Under vecka 19, den 10 till 16 maj, genomför Polismyndigheten på nytt en nationell trafikvecka. Denna gång med fokus på brott på väg.

”Polisen förebygger och förhindrar brott av många olika slag vid sitt arbete längs vägnätet. Många kriminella använder vägnätet som en del i sin brottsplan, till exempel för att ta sig till och från en brottsplats”, skriver polisen i ett pressmeddelande. 

Extra uppmärksamhet kommer riktas mot huvudvägnätet, det vill säga riksvägar och europavägar. Vägar som möjliggör snabba förflyttningar genom landet.

– Våra kontroller är ett effektivt sätt att upptäcka olika slags brottslighet där kriminella använder vägnätet, säger Ursula Edström, trafikstrateg vid polisen.

Polisen kommer genomföra kontroller av fordon, förare och passagerare. Vid tidigare kontroller har bland annat stöldgods, vapen, ammunition, narkotika och efterlysta personer upptäckts.

– Vi ser tyvärr ofta att bilförare blinkar med helljus för att varna andra trafikanter för polisens kontroller. Att blinka för att varna andra för en trafikkontroll kan bli riskabelt, du ju inte vem du varnar. Det kan till exempel vara yrkeskriminella eller någon som är drogpåverkad, säger Ursula Edström.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-