Surahammar
18:02 | 12 februari 2021

Träningskvartetten har hittat hem med Sporthuset

Efter flera år som Terrängboxen har man nu bytt namn till Sporthuset och förvandlat den gamla möbelbutiken till ett komplett sport- och träningscenter i Surahammar.

Från vänster: Mikael Berg, Madeleine Sköld, Peter Larsson och Malena Kindgren. Foto: Michaela Ericzén

För cirka fem år sedan slogs två träningsverksamheter ihop när Malena Kindgren och pojkvännen Mikael Berg träffade paret Peter Larsson och Madeleine Sköld. Både Malena och Peter har gedigna utbildningar och en lång erfarenhet inom träning.

– Först jobbade vi på varsitt håll utan att veta att vi gjorde samma sak, sedan gick vi ihop för att bredda kompetensen ytterligare, berättar Malena Kindgren.

Kvartetten har sedan dess letat efter en lokal som kan täcka allt de vill erbjuda till sina medlemmar. Men vägen dit har varit långt ifrån spikrak.

– Vi har kämpat på med olika lösningar, under 2020 satsade vi stenhårt på utomhusträning. Vi fick hyra mark bakom badhuset av kommunen och det var superbra. Till en början lastade vi bilar och släp fulla med träningsutrustning varje gång, sedan ställde vi upp två containrar och förvarade utrustningen där, säger Malena.

Utomhusträningen pågick ända in i november, och kvartetten beskriver det som otroligt lärorika, roliga och viktiga månader.

– Dels så är det ett jättebra läge, folk som passerade blev intresserade av att vara med och ta del av träningsglädjen och gemenskapen, säger Madeleine.

– Eftersom alla blev fast i kommunen på grund av pandemin blev våra pass en liten räddning för många, då de fick något glädjande att göra. Det växte fram en stor gemenskap som håller i sig fortfarande, det var alltid personer som stannade kvar och bara umgicks efter passen, säger Peter.

– Det var många som lärde känna nya vänner, fyller Madeleine i.

Samtidigt som utomhusträningen var i full gång började resan från Terrängboxen, som verksamheten hette förut, till Sporthuset, som man heter idag.

Det som förut var Aders Möbler i Surahammar har nu blivit ett komplett sport- och träningscenter. När möbelbutiken slog igen sina portar för gott i september förra året började Mikael och Peter bygga om för att den cirka 3 200 kvadratmeter stora lokalen skulle transformeras från möbelbutik till träningscenter.

Men att det skulle bli just den lokalen var ingen självklarhet från början.

– Vi var här för tre år sedan när han för första gången gick ut med att han ville sälja, men vi såg väl inte riktigt potentialen då och hade en annan lokal på gång nere vid Bruket, säger Mikael.

När det stod klart att möbelbutiken skulle läggas ner under 2020 beslutade man sig för att köpa lokalen.

– Den gamla ägaren blev glad att det till slut blev vi som köpte den, eftersom vi vill göra något bra för kommunen så att det får leva vidare och inte bara bli något garage eller stå tomt, säger Malena.

Sedan dess har man jobbat dag och natt för att anpassa lokalen till deras verksamhet.

– Vi har mest rivit väggar, det var många små skiljeväggar för att skapa känslan av olika sorters rum med olika sorters möbler innan, säger Mikael.

– Vi har öppnat upp allt och först då såg man den riktiga potentialen och insåg att det här blir sjukt bra, säger Peter.

Vad erbjuder Sporthuset?

– Här kan man göra allt, vi har något för alla nivåer och alla åldrar. Vi satsar mycket på pass och gruppträning och har 18 utbildade coacher. Coachligan började vi bygga upp under förra året och det viktigaste för oss är att ha en röd tråd som fokuserar på hälsa och träningsglädje för alla, säger Malena och fortsätter:

– Vi har gruppträning i alla dess former och våra utbildade coacher finns med och stöttar, hjälper och korrigerar så att våra medlemmar känner sig trygga i sin träning.

Utöver ett brett utbud av gruppträning finns ett vanligt gym, en atletbox, möjlighet att anlita en personlig tränare och möjlighet för både föreningar och privatpersoner att boka in sig för både pass och fysträning. En brasiliansk jujutsuförening har hyrt in sig på en egen yta där tanken är att man ska utveckla sin barn- och ungdomsverksamhet.

– Det blir en härlig mångfald, man ruggar upp gränserna lite så att alla kan testa allt eftersom det är så lättillgängligt, säger Malena.

– Många har upptäckt hälsofördelarna med att kombinera olika träningssätt, och här får de allt på en och samma plats, säger Peter.

De fyra delägarna är överens om att utomhusträningen har lockat många medlemmar som kanske inte hade varit självklara från början.

– Jag tror att det var bra att vi började ute först, för då fick vi in de som kanske inte hade vågat sig in här direkt. Utomhus finns inga speglar, man behövde inget gymkort och kunde hoppa in väldigt spontant, och vi utvecklade en helt unik gemenskap som vi fortsätter att jobba för att behålla. Vårt mål är att alla ska komma som de är och känna av stämningen och träningsglädjen, säger Malena.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-