Surahammar
15:14 | 8 november 2020

Utställning skjuts upp när Stenhuset stängs

Väljer att stänga tillfälligt då striktare coronarestriktioner kan vänta.

Stenhusets konsthall i sommarskrud. Foto: Ewa Nilsson/Arkiv

Efter att ha haft stängt några månader med anledning av corona öppnades Stenhusets konsthall i Surahammar försiktigt upp igen i oktober.

Från den 7 november har Carl Michael Lundbergs utställning ”Industria” suttit uppe. Utställningen skulle ha pågått till den 29 november, men i veckan beslutade Stenhusets konsthall att stänga ner tillfälligt och skjuta på utställningen.

”Vi trodde ju och hoppades att det värsta var över så vi öppnade försiktigt Stenhuset i oktober. Det gick bra, besökarna kom i jämn ström, besökarantalet var ungefär hälften av en vanlig oktobermånad och vi trodde att vi skulle kunna fortsätta likadant i november.  Nu blev det ju inte så eftersom det ligger i luften att även Västmanland kommer att få striktare direktiv inom kort. Detta har gjort att vi i styrelsen tillsammans med konstnären Michael Lundberg har bestämt att inte öppna Stenhuset och utställningen nu utan skjuter allt till framtiden”, skriver Stenhusets styrelse i ett pressmeddelande.

Det är redan bestämt att man inte ska arrangera den traditionella Julsalongen på Stenhuset. Om situationen förbättras inom kort hoppas de kunna öppna verksamheten i december, eller ha det som första utställning i februari.

Från löpet

Dagens lunch

Grattisannonser

Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-