Arboga
05:57 | 17 oktober 2023

Bedragare utgav sig för att vara polis

Försökte lura äldre kvinna.

En anhörig kontaktade polisen på förmiddagen i fredags (den 13 oktober) och berättade att hennes mamma som är i 90-årsåldern hade blivit utsatt för ett misstänkt bedrägeriförsök under torsdagen. Enligt uppgifterna från polisen ska den äldre kvinnan ha blivit uppringd av någon som påstod sig vara polis. Personen ska ha sagt att den äldre kvinnan skulle få ett larmarmband på grund av rådande situation nationellt.

Lite senare ska en man ha man ringt henne igen och sagt att han var från banken. Mannen ska ha sagt att han ville ta hand om kvinnans smycken varpå han ska ha bett henne lägga smyckena i en påse. Kvinnan ska dessbättre inte ha blivit av med något. Polisen har efter händelsen upprättat en anmälan om försök till bedrägeri, samt föregivande av allmän ställning (utgett sig för vara polis).

Fler polisiära händelser från den gångna helgen (13–15 oktober): 

  • Vid 16.30-tiden i fredags ska en personbil ha kört igenom buskarna hemma hos en person som bor på en adress på Scheelegatan i Köping. Efter olyckan ska två unga killar ha sprungit runt på platsen, enligt polisen. När en patrull kom till platsen möttes de endast av mamman till bilägaren. Hon uppgav att det var hon som hade kört bilen och råkat hamna i buskarna. Enligt polisens rapport gick ingenting att styrkas på plats, men en utredning pågår.
  • En berusad man slog i huvudet och fick en sårskada när han befann sig vid Resecentrum i Arboga vid 17.30-tiden på fredagen. Till en början omhändertog polisen mannen enligt LOB, men det slutade med att ambulanspersonal tog över ärendet eftersom mannens skada behövde ses över.
  • Vid 9-tiden på lördagsförmiddagen utförde polisen i Västra Mälardalen en trafikkontroll på riksväg 56 i höjd med Lockmora i Kungsör- 46: 70 stycken fordon kontrollerade vid trafikkontrollen. Tre stycken förare rapporterades för  hastighetsöverträdelser och fick en ordningsbot.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-