Arboga
16:29 | 9 november 2020

Bedrägeriförsök mot man i Arboga

Kvinna ringde och ville veta bankkod till en överföring av tusentals kronor, men mannen anade oråd.

Foto: Bank-ID/pressbild

Vid 19-tiden i fredags mottog en man i 65-årsåldern hemmahörande i Arboga ett samtal från en kvinna som påstod att hon jobbade med brottsoffer och deras rättigheter.

Kvinnan uppges ha sagt att Arbogabon var berättigad att få pengar från brottsofferfonden enligt ett domstolsbeslut och att han skulle få 9 000 kronor insatt på sitt konto. Det enda mannen skulle göra var att logga in på sin internetbank med sin bankdosa och därefter uppge koden som kom.

Enligt polisanmälan kände mannen inte till att det varit någon rättegång eller domstolsbeslut, men han valde ändå att tro på kvinnan och gjorde som hon sa. När mannen fick fram en kod sa kvinnan i telefonen att koden inte fungerade och att de skulle göra ett nytt.

Mannen försökte igen, men inte heller den andra gången fungerade det. Kvinnan frågade då mannen hade någon annan bank han kunde logga in på istället. I det läget anande mannen att något inte stämde och avslutade samtalet.

När han sedan kollade upp vem numret tillhörde fick mannen ingen träff. Han spärrade då sitt bankkonto och kontaktade polisen. Arbogabon ska inte ha blivit av med några pengar.

Händelsen är nu polisanmäld och rubriceras som försök till bedrägeri.

Dessa typer av bedrägeriförsök har förekommit ett stort antal gånger under året. På Polismyndighetens hemsida finns tips på vad du kan göra om du blir uppringd.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-