Fotboll
11:51 | 26 februari 2021

Efter tappen – Arboga Södra på jakt efter ny sista utpost

Joakim Brunnberg och Emil Björklund har lämnat. Arboga Södra behöver förstärka målvaktsposten och har sonderat marknaden efter ersättare. ”Vi behöver ha in minst en målvakt”, säger tränaren Mikael Wiker.

Arboga Södra-tränaren Mikael Wiker. Foto: David Eriksson

Den gångna säsongen hade Arboga Södra en stark målvaktsuppsättning med Joakim Brunnberg, Emil Björklund och Sebastian Hahne. Efter att Brunnberg och Björklund återvänt till Kungsörs BK respektive Köping FF står division 3-laget nu kvar med endast en målvakt.

Södratränaren Mikael Wiker har inlett jakten på att förstärka laget längst bak.

– Vi har lite krokar ute och kollar runt, men inget är klart. Vi behöver ha in minst en målvakt, men helst två, säger Wiker.

Arbogatränaren säger att det är svårare att hitta målvakter jämfört med utespelare. Rekryteringsarbetet görs dessutom svårare av att Södra inte får träna på Ekbackens konstgräs på grund av coronarestriktioner som gäller fram till den 7 mars, men som kan komma att förlängas.

– Det blir tufft med provspel utan att kunna se målvakterna i träning. Vi hoppas att det ska lösa sig i slutändan, men det är ett svårt läge. Det är dessutom inte helt klart om vår serie kan sparka i gång i början av april och det gör ju saken ännu svårare.

Wiker säger vidare att Södra har varit i kontakt med tre målvakter. En lokal burväktare och två från Eskilstuna.

Även bland utespelarna är Arboga ute efter nyförvärv. Sedan tidigare är ytterforwarden Shadi Ibrahim och välmeriterade försvararen Edier Frejd klara.

– Vi har ett par spelare som ska prova med oss när vi väl kan dra i gång. Det är en lokal spelare, en från Örebro och en från Eskilstuna, säger Mikael Wiker utan att gå in på vilka positioner dessa spelare trivs bäst på.

För Arboga Södra är division 3 Västra Svealand tänkt att dra i gång den 10 april med ett derby mot nyuppflyttade Köping FF. Om premiärderbyt kommer spelas som planerat återstår att se.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-