Kultur
08:53 | 12 november 2020

Emelie Hertzman tilldelades Lions kulturstipendium

Uppmärksammas för sitt arbete med Arbogas kulturhistoria.

Emelie Hertzman mottar Lions Club Arbogas Kulturstipendium 2020, omgiven av stipendiekommitténs ordförande Bengt Salander och Lionsmedlemmen Täpp Birgitta Jonson. Foto: Privat

I fredags delade Lions Club Arboga ut sitt årliga kulturstipendium. I år tilldelades det Emelie Hertzman, som under året har genomfört teateruppsättningarna “Cecilia Vasa” och “Skymning över Arboga”.

Stipendiet delades ut i Ahllöfsparken efter att just “Skymning över Arboga” genomförts. I motiverinengen från Lions står att läsa:

“Emelie har en gedigen utbildning i teater och den svenska klädedräktens historia och hon tillämpar sina kunskaper i föreläsningar, studiecirklar och egna teaterföreläsningar. Hon skriver texterna och syr de tidsenliga dräkterna själv.

I år har Emelie genomfört två teateruppsättningar, ”Cecilia Vasa” och ”Skymning över Arboga”. Hon belyser och förmedlar på ett utmärkt sätt och med stort engagemang Arbogas historia.

Vi i Lions Club Arboga anser att detta bidrar till ökad turism i Arboga. Arbogas historia är bland det viktigaste när det gäller att dra turister till kommunen och även öka kunskapen hos kommunens innevånare.”

Med stipendiet medföljer också en prissumma á 10 000 kronor.

Från löpet

Dagens lunch

Grattisannonser

Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-