Arboga
12:07 | 21 maj 2021

Flera nya ställplatser inom Arboga kommun

Lungers hamn och Jädersbruk har fått nya platser lagom till sommaren.

Sandstranden i Lungers hamn sedd från Lungers Hamns Båtklubbs klubbhus. Foto: David Eriksson/arkiv

Sedan tidigare finns det ställplatser vid flera platser inom Arboga kommun, bland annat vid Hjälmare docka, Arboga golfklubb,  Bergmansparken i centrala Arboga samt vid Herrfallet finns camping för husbilar och husvagnar. Nu är det även klart med nya ställplatser vid både Lungers hamn och Jädersbruk.

Magazin24 besökte Lungers hamn förra sommaren och då var arbetet med gästhamnen, bland annat för nya ställplatser, i full gång. Nu har det skapats fem till sex nya ställplatser intill hamnen.

– Vi planerar öppning av ställplatserna den 20 maj, säger Tomas Andersson, en av de ansvariga i Lungers båtklubb, till Arboga kommuns hemsida.

Han säger vidare:

– Även om allt inte hunnit bli riktigt klart kommer det att vara möjligt och vi räknar med att öppna för säsongen då. Det kommer att finnas plats för 5-6 bilar. El, dusch, toalett och tömningsstation finns på platsen.

Tomas Andersson, en av de ansvariga i Lungers Hamns Båtklubb. Foto: David Eriksson/arkiv

Lungers hamn med dess badplatser har varit ett populärt utflyktsmål under somrarna. Nu hoppas Tomas Andersson att ännu fler ska hitta ut.

– Nu räknar vi med att det bli ett besöksmål på riktigt för gästande husbilar och båtar. Det här är jätteroligt och ett viktigt steg för att utveckla landsbygden i vårt område.

Vid Jädersbruk finns nu två nya ställplatser för husbilar. Det är föreningen Jädersbruks vänner som iordningställt dessa så att besökare med husbilar kan övernatta i området.

– Det kommer att ge fler besökare till området och jag tycker att det är en otroligt fin plats att besöka, säger Jan Larsson från föreningen Jädersbruks vänner till Arboga kommuns hemsida.

Han säger vidare:

– På platsen kan man med hjälp av skyltar och information ta del av platsens historia. Passa även på att besöka Fredsskulpturparken och Jädersbruks herrgård som också ligger i området.

Jädersbruk brukar locka mycket folk vid Jädersbruksdagarna. Nu finns det även två nya ställplatser för husbilar Foto: Michaela Ericzén/arkiv

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-