Ishockey
11:52 | 5 januari 2024

Förändringar i IFK Arbogas trupp

Backen lämnar klubben och forward värvas in.

Backen Sam Perstedt lämnar IFK Arboga. Foto: Arkivbild

IFK Arboga är tvåa i Hockeytvåan Västra B efter 18 spelade omgångar. Nu meddelar klubben att det sker förändringar i truppen inför återstarten av serien under fredagskvällen.

IFK kommunicerar ut att backen Sam Perstedt lämnar på grund av personliga och praktiska skäl. Samtidigt meddelar IFK Arboga att forwarden Gustav Sultan ansluter från Hockeyettan-klubben Linden Hockey.

”En bra kille utanför isen som ger energi vilket är viktig. Ser man till det sportsliga så är detta en målskytt av rang. Jobbar hårt över hela banan men som sagt, han är här för att göra mål! Officiellt så har Linden rätt att ta hem honom innan deadline men vi har fått indikationer på att det ska mycket till så både vi och Gustav utgår från att han är Arbogaspelare från och med nu”, skriver IFK Arboga på klubbens Facebook-sida.

Gustav Sultan kommer göra sin debut under fredagskvällen där det vankas seriefinal mot tabellettan Kumla Hockey i Freebo Arena. Under matchen mot Kumla kommer även egna produkten Collin Åkerlind, född 2008, att göra sin A-lagsdebut.


Under fredagskvällen återupptar även lokalkonkurrenten Hallstahammars HK seriespelet i Hockeytvåan Västra B. Tabellsjuan Hallstahammar ställs mot Fagersta AIK i ett länsderby i Swetex Arena.

HHK gör så med ett nyförvärv i truppen. Under torsdagen meddelade klubben att backen Victor Söderholm har hämtats in från Enköping i Hockeyettan.

”Backen är född 2001 kommer dess innan från två säsonger i Örnsköldsvik men spelade under junioråren med Timrå i landets högsta juniorliga. Han hade även en kaptensroll i Örnsköldsvik. Victor är en stark storväxt back som ändå har snabba fötter”, skriver Hallstahammars HK på klubbens Facebook-sida.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-