ARBOGA
12:00 | 17 november 2023

Gastronomiska familjen startar ny verksamhet

Nytt cateringbolag i Arboga.

Duon bakom Edenholms Gastronomi AB, Linus och Daniel.

Edenholms handlar om familjär gastronomi. Ett nytt cateringbolag i Arboga som drivs av far och son och har som nisch att arrangera matevent och pop-up-restauranger vid olika tillfällen.

I vardagen ägnar sig Daniel (far) och Linus (son) åt helt andra saker. Linus jobbar på Handelsbanken med systemutveckling och Daniel är grundare och affärsutvecklare på företaget Sysarb.

– Vi har samtidigt en passion för gastronomi, kombinationen av god mat och dryck, som vi gärna delar med oss av till andra, säger Daniel.

Linus var som 19-åring med i TV4:s uttagning av Sveriges mästerkock, men föll på målsnöret för att komma med i själva programmet. Bägge två studerar just nu till sommelierer.

Man har länge sysslat med att arrangera fester samt laga mat för såväl mindre som större sällskap.

De tycker om att experimentera i köket. Linus ansvarar för köket, maten, smakerna och kombinationerna. Daniel provsmakar och kommer med inspel.

När menyn väl är satt och finjusterad, lagar de maten tillsammans. Daniel får oftast ansvar för kött och fisk och Linus för alla såser, grönsaker och övriga tilltugg.Daniel fortsätter:

– Förra sommaren tog vi det till en ny nivå när vi arrangerade ett event i privat regi där vi bjöd in vänner och bekanta till vår altan och erbjöd en sexton rätters avsmakningsmeny vid tre tillfällen. Den gången hade vi tolv gäster per kväll. I somras anordnades istället en matresa med femton gäster till Toscana där kvällsmiddagarna tillagades i underbar miljö på klassiska italienska råvaror.

Företagets första riktiga projekt blir nu att arrangera julbord uppe i stugan på Maxelmossen, utanför Arboga, första helgerna i december. Hela familjen kommer vara engagerad i projektet.

Det blir i form av en avsmakningsmeny där julbordets sex turer ska presenteras. Till varje tur ska mat och dryck kombineras ”så smakerna gifter sig i munnen”, som Daniel uttrycker det.

Rätterna följer julens smaker, men man lovar att gästerna kommer bli överraskade av kombinationerna.

Matfilosofi kring julbordet är nordiska råvaror, gärna så lokalt som möjligt för att också gynna producenter från Arboga med omnejd. Allt skapat med utgångspunkt från familjens favoriträtter och den svenska husmanskosten.

Maxelmossen är Friluftsfrämjandets stuga i Södra skogen på Brattberget. En liten skidstuga mitt ute i skogen med öppen spis med plats för 30 gäster.

– Det kommer finnas gott om utrymme inom då vi har begränsat antalet till 18 stycken plus oss i kök och servering.  Målet att skapa en välkomnande och familjär atmosfär och gemenskap runt matborden, avslutar Daniel.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-