Arboga
14:46 | 22 augusti 2023

Här tas det första spadtaget för nya ”Gäddan”

Kommunens storsatsning på en helt ny grundskola inledd.

Jonna Lindman, Anders Röhfors och Richard Fallqvist tog det första spadtaget ihop med tre elever från Gäddgårdsskolan. Foto: David Eriksson

Arboga kommun beslutade i mars att investera 444 miljoner kronor för att utforma en helt ny grundskola som uppfyller dagens och framtida krav på goda undervisningsmiljöer för elever. Platsen för den nya
grundskolan blir vid den nuvarande Gäddgårdsskolan, som kommer att ersättas av den nya. Under 2022 startade projekteringen som är ett förberedelsearbete inför byggnation. Anläggningsarbete och fortsatta förberedelser inför byggnationen sker under 2023.

Under tisdagen togs det ceremoniella första spadtaget. Kommunstyrelsens ordförande Jonna Lindman (M), barn- och utbildningsnämndens ordförande Richard Fallqvist (L) samt Anders Röhfors (M), styrelseordförande för Kommunfastigheter i Arboga AB,  medverkade vid spadtaget tillsammans med tre elever från grundskolan. Allt inför en stor skara lärare, elever och personal från Arboga kommun.

– Det känns jättehärligt att det officiellt är igång! Jag har väntat länge på den här dagen. Nästa gång kör vi invigning, säger kommunstyrelsens ordförande Jonna Lindman (M) med ett leende.

Den nya grundskolan ska stå klar i början av 2026. En del av arbetet är redan igång och om runt två och ett halvt år ska allt vara färdigt enligt tidsplanen.

– Den här skolan blir den största investeringen i Arboga kommuns historia, i alla fall i modern tid. Vi har talat om en ny Gäddgårdsskola under en lång och även om det just nu råder tuffa ekonomiska tider så är det en nödvändig investering, säger Jonna Lindman, som själv gått på den gamla Gäddgårdsskolan.

– Jag tyckte att den var gammal och sliten redan då. Det är ett tag sedan. Gäddgårdsskolan idag är helt uttjänad och har gjort sitt. Vi hade inget val. Vi behöver bygga en ny skola och nu är bygget äntligen igång.

En stor skara åskådare fanns på plats under ceremonin. Foto: David Eriksson

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-