DEBATT
09:34 | 1 augusti 2022

Höj ambitionsnivån i Arbogas skolor och kom tillrätta med studieoro

Sverigedemokraterna i Arboga efterlyser mer vilja av dom styrande i kommunen,

Skola och utbildning är bland det viktigaste ett samhälle kan erbjuda sina medborgare. Våra unga är framtiden och med en bra utbildning läggs grunden till ett långsiktigt väl fungerande samhälle.

Arboga ligger idag på en ok nivå resultatmässigt men vi anser att ambitionsnivån och målsättningen måste höjas rejält så att Arboga på sikt blir bland den bästa fjärdedelen i landet. Att nå dit förutsätter en tydligt målinriktning och fokusering på områden där Arboga traditionellt har en styrka.

En faktor som inte nog kan belysas är nödvändigheten av studiero för att uppnå bra resultat. Här uppvisar tyvärr Arboga i vissa undersökningar bland eleverna i grundskolan att nästan 40% inte upplever att de har studiero. Detta måste åtgärdas snarast! Kommer vi med i ett framtida styre i Arboga kommer vi aldrig släppa fokus på den frågan.

Vi i Sverigedemokraterna Arboga anser även att teknik och industri inklusive IT-utveckling är områden som Arboga tydligt ska profilera sig inom. Detta stämmer väl med de industriföretag vi har i Arboga, och de industriföretag vi vill ha och kan få i framtiden.

Med en ny Gäddgårdsskola blir möjligheterna att ta ett kliv framåt ännu bättre.

Satsningarna bör ske med start redan i grundskolan där tidig introduktion mot teknik kan skapa ett intresse som följer med eleven upp i skolåldern. Vänta alltså inte bara till gymnasiet med dessa satsningar.

Vi vill förtydliga att detta inte skall minska satsningar på andra utbildningsområden som våra unga är intresserade av. Det ena behöver inte förta det andra.

Vi anser att förutsättningarna till att ”spetsa till” Arbogas skolverksamhet är mycket goda men då måste man som politiker också vilja detta och inte bara passivt förvalta.

Martin Nyqvist (SD)
Gruppledare Arboga

Tony Persson (SD)
Ledamot kommunstyrelse och barn- och utbildningsnämnden

Magnus Eriksson (SD)
Ledamot barn- och utbildningsnämnden


Det här är en debattartikel. Skribenten är fristående och åsikterna är skribentens egna.

Vill du skriva en debattartikel? Skicka din debattartikel till debatt@magazin24.se. Bifoga skribentens namn, adress och telefonnummer.

Max 3 600 tecken. Det går bra att skriva under signatur.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-