Arboga
15:12 | 30 juni 2020

Klart med ny verksamhetschef för grundskolan i Arboga

I oktober tillträder Anu Enehöjd som ny verksamhetschef för grundskolan och grundsärskolan i Arboga kommun.

Anu Enehöjd. Foto: Arboga kommun

På tisdagen presenterade Arboga kommun den blivande verksamhetschefen för grundskolan och grundsärskolan som tar vid efter Anne Sonnerfeldt som går i pension.

Chefsrollen går till den välmeriterade Anu Enehöjd, som bland annat arbetat som rektor i Eskilstuna kommun och medverkat i ett forskningsprogram med fokus att utveckla undervisningen i grundskolorna i Göteborg.

– Jag är övertygad om att Anu kommer att bidra mycket till vårt arbete med Arbogas skolor, säger skolchef Ulrika Hansson.

Enehöjd senaste arbetsplats var barn- och utbildningsförvaltningen i Eskilstuna där hon var utvecklingscoach och arbetade med skolutvecklingsfrågor tillsammans med medrektorer och lärare.

– Det känns spännande och roligt att börja arbeta i Arboga. Jag ser fram emot att tillsammans med medarbetarna vara en del i utvecklingsarbetet och göra Arboga till en ännu bättre skolkommun, säger hon.

Anu Enehöjd beskriver sig själv som en coachande ledare, och tycker att det är viktigt att fortsätta rekrytera behöriga lärare till kommunens skolor, att skapa en likvärdighet i undervisningen och en trygg skola för alla barn.

– För mig är det också viktigt att vi i skolan tittar på vilka kompetenser eleverna behöver ha med sig in i framtiden. Att vi ger eleverna de kunskaper som de har nytta av i sina framtida studier och de förmågor de behöver i vuxenlivet.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-