Fotboll
14:05 | 1 mars 2021

Målvaktstalangen från Arboga klar för IFK Norrköping

19-åringen om övergången: ”Det här var det absolut bästa valet för mig”.

Wille Jakobsson är klar för IFK Norrköping. Foto: IFK Norrköping

Arboga Södra-fostrade Wille Jakobsson spelade 17 matcher för AFC Eskilstuna i Superettan förra säsongen och imponerade. 19-åringen ryktades bland annat till holländska klubbar, men nu står det klart att Jakobsson stannar i Sverige.

Målvaktstalangens nya klubbadress blir IFK Norrköping.

– IFK Norrköping är en stor klubb, en av de största i Sverige, och jag ser fram emot att få spela för IFK Norrköping. Jag känner att det här var det absolut bästa valet för mig, säger Wille Jakobsson till sin nya klubbs hemsida.

Jakobssons nye huvudtränare Rikard Norling ser fram emot att se Arbogakillen i Norrköpingströjan.

– Wille är en riktigt talangfull målvakt som Maths haft ögonen på ett tag. Vi är glada över att vi lyckats knyta till oss Wille och vi tror att han har potential att bli förstamålvakt på något eller några års sikt. Det är imponerande att han vid den ringa åldern har spelat nästan 20 matcher i Superettan, säger Norrköpingstränaren.

Wille Jakobsson kommer framöver att ha Maths Elfvendal som målvaktstränare. Elfvendal som utöver jobbet i Norrköping även är målvaktstränare för det svenska herrlandslaget.

– Det är ett styrkebesked från IFK Norrköping att vi lyckas få hit en sådan ung och talangfull målvakt med rutin från Superettan. Wille gjorde en bra säsong i fjol och vi ser att det finns en stor utvecklingspotential i honom. Vi är säkra på att han kommer att passa bra in i målvaktsgruppen, laget och föreningen i stort. Han har en spelstil som är relativt lik den våra målvakter har. Han kommer att behöva en inkörningsperiod, men vi tror att han snabbt kommer att komma till rätta här och fortsätta utvecklas, säger Maths Elfvendal till IFK Norrköpings hemsida.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-