Sport
15:00 | 11 juni 2020

Medåkers skidskyttar tävlar mot eliten

Deltar i landsomfattande tävling i "springskytte".

Foto: Medåkers IF

På söndag ställer Medåkers IF upp i Hemmaträffen, en tävling som på initiativ från Svenska Skidskytteförbundet region syd arrangeras av föreningar över hela landet.

Varje förening tävlar på sin hemmaplan och sedan jämförs deltagarnas resultat individuellt. Tävlingen är sommaranpassad och består, namnet till trots, av löpning istället för skidåkning.

– På sommaren kallar vi det fortfarande för skidskytte men det handlar om “springskytte”. Det är precis samma upplägg som skidskyttet man ser på tv, men man springer istället för att åka skidor, säger Katja Makkonen från Medåkers IF.

I tävlingen komer deltagare från 10 år och uppåt kommer att ställas mot varandra.

– Det som är lite kul med det här upplägget är att deltagare i alla åldrar och på alla nivåer är med i samma resultatlista. Förbundet har försökt få med några elitåkare, det vore kul att mäta sig med dem.

Finns det någon landslagsåkare det skulle vara extra kul att få möta?

– Hmm, ja. Stina Nilsson vore kul.

Medåker räknar med att mellan fem och åtta ungdomar kommer till start på Parkudden på söndag. Skjutningen sker med luftgevär och till skillnad från i seniortävlingar kommer ungdomarna inte att springa med geväret, utan det finns på plats inför varje skjutning.

– Det är anpassat, men proportionellt motsvarar det riktigt skidskytte med skarp ammunition, säger Katja Makkonen, som gärna ser att fler testar skidskytte:

– Det är väldigt roligt att prova på det. Det som är häftigt med skidskytte och springskytte är att det inte alltid är den snabbaste som vinner. Det gäller också att vara taktisk och att få ner pulsen vid skyttet.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-