Arboga
14:35 | 30 juni 2021

Rånare slog till mot Rasta under tisdagskvällen

Personal chockades i samband med rånet.

Rastabutiken i Arboga utsattes under tisdagskvällen för ett rån. Foto: David Eriksson

Vid 21-tiden under tisdagskvällen klev två maskerade män in och rånade Rastabutiken i Arboga. De två männen begav sig mot kassan, men fick inte med sig några kontanter. Rånbytet blev istället två Coca Cola och några paket cigaretter.

En person jobbade inne i butiken och chockades av händelsen.

– Man kan må dåligt ganska länge av en sån här sak, säger Jenny Nuutila, platschef vid Rasta i Arboga.

Tisdagskvällens rån är det sjätte som Rasta utsatts för sen 2011. Det senaste innan tisdagens skedde i september 2017.

– För de i personalen som varit med om det tidigare kommer gamla minnen upp på nytt. Usch, säger butikschefen Sanna Lundberg.

Hur mår personen som jobbade i butiken vid rånet? 

– Personen var chockad igår, men blev stabilare under kvällen. Det har nog inte riktigt sjunkit in än. Fysiskt är personen oskadd, men det som hände kommer nog sitta kvar ett tag, säger Jenny Nuutila.

Vilket stöd får personen?

– Personen kommer få samtals- och krisstöd. Sen kommer vi andra i personalen att stötta så mycket som vi kan.

Hur mår ni i resten av personalen? 

– Alla blir ju oroliga och ledsna. Sen tänker man så klart på den som utsattes för rånet. Det är aldrig kul när det händer såna här saker.

Som en följd av rånet kommer Rasta att ändra sina rutiner på kvällarna.

– Vi kommer dubbelbemanna, igen. Vi kommer även ha låst dörr så folk måste plinga på för att få komma in i butiken. Det är vad vi kommer göra nu, men genom åren har vi fått göra flera förändringar. Vi har CashGuard och kan inte få tag på några kontanter. Våra Vegas-maskiner betalas med Swish så där finns det inga kontanter heller, säger Jenny Nuutila.

– De här rånarna fick med sig två Coca Cola och sju eller åtta paket cigaretter. Det är allt de fick med sig. Är det verkligen värt att råna en butik för det? Man blir så arg, säger Sanna Lundberg.

Polisen var på plats för genomföra en teknisk undersökning och upprätta en anmälan kort efter rånet på tisdagskvällen.

– Vi hoppas verkligen att polisen får tag på rånarna. Vi hoppas också att folk förstår att det inte går att få med sig några pengar härifrån. Så är det nog i de flesta butiker. Det lönar sig inte att råna. Du kan förstöra en persons liv på det här sättet, säger Jenny och Sanna.

Polisen rubricerar i nuläget händelsen som rån. Christina Hahne är förundersökningsledare vid polisen i Västra Mälardalen:

– Vi jobbar vidare med att hämta in information och ska försöka skapa oss en bild över händelsen, bland annat genom fler förhör. Det rör sig om två gärningsmän och vi ska gå igenom övervakningsbilder från butiken. Det finns några vittnen till rånet, men vi vill gärna komma i kontakt med fler som varit i närheten och kan ha sett något vid 21.10-tiden, säger Christina Hahne, förundersökningsledare vid lokalpolisområde Västra Mälardalen.

Tips och information kan lämnas till polisen via deras hemsida eller på telefon 114 14.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-