Arboga
11:33 | 16 oktober 2023

Skymning över Arboga tillbaka i förnyad version

Teatervandringen återvänder för åttonde året.

Foto: Lars Lykta

Arbogateaterns uppsättning av ”Skymning över Arboga” är tillbaka för åttonde året. Det är en teatervandring i centrala delarna av staden med fokus på Arbogas mörkare historia. Precis som varje år så är det flera nyskrivna scener som lyfter livsöden och historiska händelser. Det blir även några som blir ett kärt återseende för den trogna publiken.

”Skymning över Arboga är en teatervandring där scenerna utspelar sig på olika platser i centrala Arboga och publiken lotsas både genom staden och det förflutna. I den första scenen kastas publiken rätt in i medeltiden, till stadens gråmunkar. Sedan löper historien vidare ända till år 1900. Arboga fylls av mördare, dödsdömda, olyckligt kära och övernaturliga väsen som åter får komma till liv under åtta tillfällen”, skriver Arbogateatern i ett pressmeddelande.

Föreställningen har premiär 29 oktober och repetitionerna är nu i gång.

”Föreställningen spelas för åttonde året, men förnyas varje år. Det tillkommer nya scener och vissa scener som har haft en paus kommer tillbaka. Årets nyheter består bland annat av en historia om en kvinna med något för många friare, ett publikönskemål från föreställningens första år kommer äntligen att förverkligas; en stor stage fighting scen. Det är även dags för en av de första scenerna som skrevs till föreställningen, som inte varit med på fem år, att göra återkomst”.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-