Arboga
08:11 | 19 oktober 2023

Sleepy Town Cruisers ordnar fordonsträff mot cancer

”Alla bidrag är lika mycket värda för de som är drabbade av dessa fruktansvärda sjukdomar”.

Foto: Pär Eriksson/arkiv

På lördag kommer Sleepy Town Cruisers att arrangera en fordonsträff i Arboga för tredje året i rad. Vid träffen kommer besökarna att kunna titta på fina bilar och motorcyklar på Stora torget och Järntorget. Samtidigt kommer Bröstcancerfonden och Prostatacancerfonden att finnas på plats för att samla in pengar till kampen mot cancer.

– Vi startade denna träff för tre år sedan eftersom jag och min sambo ville att det skulle hända något. Från början var det en dröm som jag hade på natten som jag sedan ville göra verklighet av, säger Robin Telalovic, medlem i arrangörsklubben Sleepy Town Cruisers.

Han säger vidare:

– Sen har jag och min sambo ett bilintresse ihop med ett gäng garagegrannar. Då började tankar och planer smidas så vi slog ihop fordonsintresset med oktober månad som är bröstcancerfondens månad. Då blev det bli en fordonsträff mot cancer. Nu är vi alla med i Sleepy Town Cruisers och arrangerar den i klubbens regi.

Runt 200 fordon brukar komma till träffen. Sleepy Town Cruisers hoppas att vädrets makter visar sig från sin bästa sida så att lika många fordon och besökare kommer även denna gång.

– Vi kommer ha lite olika insamlingar under dagen. Vi i Sleepy Town Cruisers säljer ut t-shirts som är över från gamla fordonsträffar vi haft under åren. En t-shirt kostar 50 kronor och där går 50 procent till Barncancerfonden. Sen kommer Bröstcancerföreningen Aurora från Eskilstuna och Prostatacancerföreningen Arosgubben från Västerås kommer finnas på plats. Hos dom kommer besökare kunna ställa frågor eller skänka pengar. Vi har även restaurang och pub Stadskällaren som kommer servera en lunchhamburgare. För varje såld började går 25 kronor till Cancerfonden.

Vid fordonsträffen 2021 samlade Sleepy Town Cruisers in 16 220 kronor. 2022 samlade de in 12 000 kronor.

– Vi får se hur det går i år. Många är ju ekonomiskt pressade som det är idag , men alla bidrag är lika mycket värda för de som är drabbade av dessa fruktansvärda sjukdomar. Ingen kan göra allt men alla kan göra något, uppmanar Robin.

Under lördagen arrangeras även en höstmarknad i Ahllöfsparken. Bilträffen pågår mellan 11.00–14.00 medan höstmarknaden är öppen mellan 10.00–16.00.

– Vi har ett samarbete med Perssons Delikatesshandel som arrangerar höstmarknaden. Vi hoppas på så många besökare som möjligt vid både fordonsträffen och höstmarknaden, avslutar Robin Telalovic.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-