Arboga
13:02 | 28 juli 2022

Snart startar medeltidsdagarna

Medeltidsdagarna är tillbaka med aktiviteter för hela familjen.

Foto: David Eriksson/arkiv

 

Varje år arrangeras medeltidsdagarna i Arboga, även i år kommer evenemanget att äga rum och datumet är spikat mellan den 10-13 augusti.

Under dagarna kommer det finnas möjligheten att testa på hur det var att leva på medeltiden, du kommer kunna testa kläder som man använde under medeltiden eller varför inte titta på det populära riddarspelen som kommer äga rum vid Bergmanparken.

Som tidigare år kommer det även finnas en marknad där man som besökare kommer kunna handla allt från medeltida hantverk till klassisk mat från epoken.

 

 

 

Bild från tidigare års medeltidsdagar Foto: arkiv

 

Veckan kommer att avslutas med en konsert där bandet Skrömsta kommer att uppträda. Förutom konserter kommer det också ske statsvandringar genom Arboga, där det både kommer finnas en bildvandring där man får titta på bilder från medeltiden i Arboga, men även en historisk statsvandring kommer äga rum där en guide är med och berättar om Arboga under medeltiden.

För den lite yngre besökaren finns det en hel del saker att göra under dagarna. ”Haren och tuppen- en saga om vänskap” som är en teater kommer att spelas under dagarna där man kommer få se hur bra vänskap kan vara men också vilka svårigheter det finns med det. Även riddarutamningar kommer att finnas för barnen där ett gäng olika egenskaper ska testas såsom snabbhet och styrka, för den som lyckas klara utmaningarna väntas dubbning till riddare.

 

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-