Arboga
13:37 | 29 april 2022

Sten kastades genom ruta – man omhändertogs av polis

Den misstänkte uppges ha varit kraftigt påverkad.

Foto: David Eriksson/arkiv

Vid 00.45-tiden under natten mellan torsdagen och fredagen inträffade en skadegörelse på Nääfsgatan i Arboga. En person uppgavs ha kastat en sten genom ett fönster in i ett sovrum på den aktuella adressen. Målsägaren berättade för polisen att det kunde vara en person han är bekant med som hade gjort det.

En timme senare, vid 01.45-tiden, påträffade en polispatrull en man som målsäganden i skadegörelseärendet trodde var den som kastat stenen. Mannen var, enligt polisen, kraftigt påverkad och aggressiv varpå han omhändertogs med stöd av LOB (lagen om omhändertagande av berusad).

Fler händelser mellan 28–29 april (Klockan 07.00–07:00): 

  • Vid 17-tiden på torsdagseftermiddagen ringde en man till polisen och uppgav att hans parkerade hästsläp hade skadats när en traktor skulle passera den. En polispatrull åkte ut till platsen och samtalade med parterna. En anmälan om trafikolycka upprättades.
  • Vid 17.10 på torsdagseftermiddagen skedde ett snatteri på Matpiraten i Hallstahammar. Enligt polisen ertappades en man i 65-årsåldern med att ha stulit kött till ett värde av 50 kronor. Mannen misstänks nu för ringa stöld.
  • Vid 18.15-tiden stoppade en polispatrull en moped i Hallstahammar. Vid kontroll fattade polisen misstankar om att mopeden var trimmad. Föraren, en pojke född i mitten av 2000-talet, är nu misstänkt för att ej ha stannat på polismans tecken samt olovlig körning. Mopeden togs i beslag.
  • I samband med att patrullen hanterade ärendet med den trimmade mopeden kontrollerades även en personbil med flera personer i. Detta skedde vid 19-tiden på torsdagskvällen. Föraren, en man född i början av 2000-talet, rapporterades för att han inte hade bälte på sig. Vid kontroll hittade patrullen även misstänkt narkotika på en av passagerarna, en man född i början av 1990-talet. Passageraren misstänks nu för ringa narkotikabrott genom innehav.
  • Vid 19-tiden genomfördes även en husrannsakan i en garagelokal på Gråstensvägen i Hallstahammar. Där anträffades två män som satt och rökte misstänkt narkotika. Männen, födda 1996 och 1992, är nu misstänkta för ringa narkotikabrott genom eget bruk.
  • Lite senare på kvällen, vid 21.42, genomförde en polispatrull en fordonskontroll på Barnängsgatan i Hallstahammar. Enligt polisen så uppvisade föraren, en man född 1997, tydliga tecken på narkotikapåverkan. Vid husrannsakan i fordonet hittades vad som misstänks vara en mindre mängd narkotika. Dessutom påträffades en kniv. Föraren är nu misstänkt för drograttfylleri, narkotikabrott och brott mot knivlagen.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-