ARBOGA/KRÖNIKA
13:39 | 17 februari 2023

Vi är kreativa!

Ungdomar i årskurs 4-6 på fritidsgården Gluggen visar upp sin konst.

Foto: Henrik Hansson

Vi är kreativa, skulle kunna vara ett citat från den samlade ungdomsgruppen från fritidsgården Gluggen i Arboga, men är istället min subjektiva slutsats av konstutställningen på biblioteket i Arboga.

Det är idag lätt att få en samlad bild av en degenererad ungdom som drar fötterna efter sig och eldar upp bilar. Det är samma misstag som att åka på semester till Grekland en vecka och komma hem och säga att; ”Till Grekland åker jag aldrig mer. Fan vilken dålig mat det var där.” Du åt alltså på alla restauranger i hela Grekland, på en vecka.

Nej, det är just en utställning som denna som bevisar motsatsen. De flesta ungdomar är skötsamma, trevliga och kreativa. Enormt viktigt att vi ser det och att vi tar tillvara på det.

Gluggens arbetsledare, Magnus Axelsson, säger att; ”Man måste ge ungdomarna förutsättningarna, uppskattning och möjligheten att visa upp sig”. Det är inte allt för komplicerat och en liten ingrediens i att göra samhället lite bättre.

Delar av utställningen. Foto: Henrik Hansson.

Försök att se utställningen och få inspiration och hopp. De närmare 100 alstren gjorda av cirka 50 elever från årskurs 4 till 6, hänger kvar idag och imorgon lördag, på Stadsbiblioteket i Arboga.


Det här är en krönika. Skribenten är fristående och åsikterna är skribentens egna.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-