Fotboll
07:59 | 8 november 2022

Wille Jakobsson uttagen till U21-landslaget

Arboga Södra-fostrade målvakten med i truppen som siktar på U21-EM sommaren 2025.

Wille Jakobsson. Foto: IFK Norrköping

Ett nytt U21-landslag med sikte på EM sommaren 2025 ska formas. Under måndagen presenterade assisterande U21-förbundskaptenen Andreas Pettersson tillsammans med P20-förbundskaptenen Tomas Turesson en trupp på 26 spelare till kommande novembersamling. En av dessa spelare var IFK Norrköping-målvakten och Arboga Södra-fostrade Wille Jakobsson.

– Det är alltid spännande med uppstarten av ett nytt U21-landslag och att börja bygga laget inför vad som komma skall. Målet med samlingen är att skapa relationer till varandra och utveckla spelet så mycket som möjligt. Men det här är uppstarten av en process med en lång U21-cykel framför sig, där spelarna och laget kommer att utvecklas under tiden, säger förbundskaptenen Andreas Pettersson till Svenska Fotbollsförbundets hemsida.

Under novembersamlingen står två träningslandskamper på schemat. Först väntar Danmark 17 november och sedan Azerbajdzjan 20 november. Båda matcherna spelas i turkiska Belek.

– Vi vill ge spelarna internationell erfarenhet och en möjlighet att lära känna och spela för U21-landslaget. Samtidigt som vi tar hand om och värnar spelarnas bästa, inte minst med tanke på att många är i slutet av sina säsonger, säger Andreas Pettersson.

20-årige Wille Jakobsson är en av tre målvakter i truppen. De övriga två är Hammarbys Oliver Dovin och Mjällbys Noel Törnqvist.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-