Köping
08:47 | 10 juni 2021

300 barn anmälda när Köpings Simsällskap ordnar sommarsimskola

”Ser det lite som en samhällsnytta att lära barn att simma”.

Utomhusbadet vid Köpings bad & sport. Foto: Köpings kommun

Från början var det tänkt att Köpings Simsällskap skulle ordna sommarsimskola för mellan 60 till 80 barn, något som brukar vara normalt under somrarna. I och med öppnandet av nya Köpings Bad & Sport samt att simskolemöjligheterna varit begränsade i Köpings kommun under det senaste året så är fler än så intresserade.

– Nu är vi uppe i totalt 300 barn och unga som ska gå sommarsimskola, både i Köpings nya badhus; Köpings Bad och Sport, och i simhallen i Kolsva, säger Anida Carlsson, ordförande i Köpings Simsällskap (KSS), i ett pressmeddelande från Sparbanken Västra Mälardalen.

Anida Carlsson kommer ihop med ett tiotal ungdomsledare från föreningen att anta utmaningen att utbilda barn och ungdomar att bli säkrare i vattnet i sommar.

Anida Carlsson, ordförande i Köpings Simsällskap. Foto: Sparbanken Västra Mälardalen

Sparbanken Västra Mälardalen fick tidigare frågan om att vara delaktiga i satsningen på sommarsimskola. De tackade snabbt ja.

– Att bidra till tryggare barn och ungdomar, och samtidigt mer rörelse i Västra Mälardalen, är något vi gärna gör. Det går hand i hand med vårt långsiktiga hållbarhetsarbete. Därför är vi gärna med och stöttar sommarsimskolan med ett bidrag, säger Denny Hedenström, marknadschef på Sparbanken.

– Stödet från Sparbanken gör stor skillnad för föreningen. Till största del kommer vi att använda pengarna till att ge extra guldkant till de ungdomsledare som ställer upp och jobbar många dagar och timmar i juni. Deras arbete i sommarsimskolan är värt så mycket och det vill vi visa dem. Men pengarna kommer även att underlätta ekonomiskt för hela föreningen, säger Anida Carlsson.

Sommarsimskolan vänder sig till barn och ungdomar, från förskoleklass upp till 13 års ålder. Varje barngrupp kommer ha elva simskoletillfällen mellan den 12 och 22 juni.

– Vi i KSS ser det lite som en samhällsnytta att lära barn att simma. Det är livsviktigt att kunna. Och genom att ses ofta och få in en vana i vatten så kan man göra varje barn tryggare, oavsett förkunskaper, säger Anida Carlsson.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-