Ishockey
11:34 | 29 september 2022

Anna Hammar historisk: ”Milstolpe i min karriär”

27-åringen från Köping blev första kvinnliga domare i HockeyAllsvenskan.

Köpingsbördige linjedomaren Anna Hammar. Foto: Fredrik Sundvall

Magazin24 har tidigare rapporterat att Anna Hammar ingått i en ”trainee”-grupp som kommer att få testa att döma i HockeyAllsvenskan under säsong. Under onsdagen skrev Köpingsdomaren historia när hon agerade linjedomare i den hockeyallsvenska matchen mellan Västervik och Södertälje. 27-åringen från Köping blev därmed den första kvinnan någonsin att döma i någon av de två högsta herrserierna.

– Så klart jättekul och jätteärad att få den möjligheten efter så många år som jag siktat på det. Det är en stor milstolpe i min karriär. Man vill alltid bli så bra som man kan bli och då vill man också klättra i seriesystemen, säger Anna Hammar till TV4-sporten.

Anna Hammar har sedan tidigare en imponerande meritlista med bland annat VM och OS som en av de stora höjdpunkterna. På herrsidan har hon tidigare dömt juniorhockey samt sex säsonger i Hockeyettan. Efter att nu ha fått chansen i HockeyAllsvenskan är SHL nästa mål.

– Först och främst vill jag göra en jättebra insats i HockeyAllsvenskan. Sen får vi se vart det tar sig. Där hade ett av målen kunnat varit att ta en ordinarie plats till nästa säsong. Efter det får vi se vart det bär, men så klart är SHL ett mål jag har. Men det ligger längre fram i framtiden, säger Anna Hammar.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-
ANNONS: Test innehåll med länk
Läs allt här Magazin24