Västmanland
14:35 | 3 september 2020

Bil stoppades i Köping – ledde senare till misstänkt knarklaboratorium

Fem personer sitter nu anhållna för grovt narkotikabrott.

Foto: Dennis Johansson Strömberg/arkiv

Polisen skriver på sin hemsida att en polispatrull i Västra Mälardalen i söndags kontrollerade två personer i ett fordon varpå misstanke om narkotikabrott uppstod.

”Ytterligare utredningsåtgärder, bland annat på en adress i Västmanland, genomfördes och numera sitter fem personer anhållna för grovt narkotikabrott”, skriver polisen.

Enligt källor till SVT Västmanland stoppades bilen på Mariavägen i Köping, i närheten av småbåtshamnen, efter att patrullen reagerat på att bilen kördes konstigt. I bilen ska två män och en kvinna ha färdats.

Inne i fordonet hittades narkotika vilket ledde till att polisen senare genomförde en husrannsakan hos en av personerna på en gård utanför Skinnskatteberg. Där ska polisen ha funnit vad som beskrivs som ett knarklaboratorium samt stora mängder narkotika.

De två männen och kvinnan som färdades i bilen i Köping sitter nu anhållna misstänkta för grovt narkotikabrott ihop med två andra personer.

Enligt SVT Västmanland har polisen haft misstankar om att det tillverkats narkotika i norra Västmanland, men inte hittat platsen.

Polis och åklagare är fåordiga kring händelsen.

– Utredningen är i ett så tidigt skede men vi försöker klarlägga hur många som eventuellt kan vara inblandade, säger chefsåklagare Stephan Uttersköld som leder utredningen tillsammans med Camilla Jegerhjelm, till SVT Västmanland.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-