Hallstahammar/Köping
14:30 | 20 november 2023

Del av nya E18 invigs – samtidigt inleds trafikomläggning

Foto: Trafikverket

Trafikverket öppnar inom kort upp de första delarna av den kommande motorvägen mellan Köping och Västjädra. Hösten 2025 kommer hela sträckan att öppnas upp som fullt färdig motorväg, om planeringen följer sitt tidsschema. Fram tills dess kommer trafiken på de nya delsträckorna att vara dubbelriktad, med mötande trafik, omkörningsförbud och reducerad hastighet.

”Under natten mellan den 28–29 november kommer trafiken omdirigeras från gamla E18 till den nya väghalvan mellan trafikplatserna Morgendal och Sörstafors. Denna trafikomläggning möjliggör renovering och anpassning av den gamla E18 till motorvägsstandard. Anledningen till att vi leder om trafiken är för att vi ska kunna renovera och anpassa gamla E18 till motorvägsstandard. Renoveringsarbetet på de etapperna kommer att pågå till och med hösten 2024”, meddelar Trafikverket på sin hemsida.

Bild: Trafikverket

Inför trafikomläggningen så kommer E18 stängas av under kortare perioder. Enligt Trafikverket sker detta för att kunna genomföra förberedelserna i en trygg och säker miljö.

”Natten mellan den 27–28 samt natten mellan 28–29 november är trafiken avstängd mellan trafikplats Strö (123) och trafikplats Västjädra (127) mellan kl. 20.00-05.00. När vi släpper på trafiken igen på morgonen den 29/11 är det på den nybyggda väghalvan med mötande trafik, omkörningsförbud och nedsatt hastighet”.

Trafikverket uppmanar förare att vara extra uppmärksamma på E18 mellan Köping och Västjädra den kommande tiden.

”Flera påfartsramper kommer att sakna accelerationsfält när trafiken är flyttad till den nybyggda motorvägshalvan. Det betyder att det råder väjningsplikt och att du kommer direkt ut i körfältet där trafiken färdas i 80 km/h. Håll koll på trafiken och var försiktig!”.

Per Ahlenius är projektledare på Trafikverket:

– Vi vill tacka alla trafikanter för ert tålamod under byggtiden och påminner om att den nya sträckan kommer att vara dubbelriktad med mötande trafik, omkörningsförbud och nedsatt hastighet fram tills då vi öppnar båda väghalvorna.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-