Bowling
13:50 | 9 september 2022

Erfarenhet och hård träning ska etablera IKW/KBK i Elitserien

Viktor Danielsson inför premiären: ”Många i laget har steppat upp”.

IKW/KBK är redo för Elitserien. Foto: IKW/Köping BK

För tredje gången i klubbens historia tog sig IKW/Köping BK tillbaka till Elitserien i våras. Vid de två tidigare tillfällena har laget ramlat ur högsta serien samma säsong som de gått upp. I vinter ska det bli ändring på det.

– Vi går in med betydligt mer erfarenhet än sist vi var i Elitserien, säger IKW/KBK:s Viktor Danielsson, som förutom att spela även ingår i uttagningskommittén som tar ut och förbereder laget.

Köpingslaget har två stora avbräck att hantera inför lördagens premiär hemma mot Team Clan BK från Nässjö. Både stortalangen Carl Eklund och hans pappa, erfarna Tony Eklund, saknas eftersom de är iväg på landslagsuppdrag.

– Det är två viktiga pjäser för oss, men vi kommer få in Lukas Andersson från Mora via ett samarbetsavtal som vi precis fixat. Han blir en förstärkning under säsongen eftersom Carl kommer vara borta fler gånger under säsongen. Vi är tolv spelare i truppen med bra kvalité så jag är inte orolig, säger Viktor Danielsson.

Vad betyder det att ni får börja på hemmaplan? 

– Det känns riktigt skönt! Nu får vi spela på ett underlag som vi är trygga på. Det är våra banor och vi har ganska bra koll på hur matchen kommer utveckla sig. Team Clan har tappat lite spelare, men de kommer vara starka. Det blir en tuff utmaning för oss, men vi är redo och vet var vi står.

Viktor Danielsson. Foto: Dennis Johansson Strömberg/arkiv

Vad kommer krävas för att ni ska etablera er i Elitserien den här gången? 

– Första gången vi gick upp, 2016, åkte vi ur med god marginal och det var inget snack. Senast vi var uppe (2019) åkte vi ut med en ynka poäng och det kändes väldigt surt. Sen dess har vi haft som mål att komma tillbaka, men då kom en pandemi i vägen. Nu när vi fått en ny chans i Elitserien så känner vi oss väldigt laddade.

Har ni kapaciteten inom laget att kunna etablera er? 

– Ja, det har vi. Speciellt med Carl som blivit otroligt duktig. Sen har vi bland annat Erik Hermansson som tagit fruktansvärt stora kliv. Många i laget har steppat upp, lagt extra timmar på träning och verkligen visat att de vill spela i Elitserien, avslutar Viktor Danielsson.

Här är IKW/KBK:s trupp säsongen 2022/2023: 

Carl Eklund, Tony Eklund, Viktor Danielsson, Jacob Åsman, Christoffer Ruotala Svensson, Erik Hermansson, Robert Hedenström,  Joakim Johansson, Mikael Bielke, Vesa Rontti, Lukas Andersson och Markus Karlsson.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-
ANNONS: Test innehåll med länk
Läs allt här Magazin24