Basket
08:48 | 25 november 2022

Flera frågetecken i Stars när serieledarna gästar

Tränare Torbjörn Gehrke uppmanar publiken att hjälpa laget.

Quatarrius Wilson skadade ena foten i tisdags och är ett frågetecken inför mötet med Borås. Foto: David Eriksson/arkiv

Köping Stars stod för en svag insats i tisdags och förlorade klart hemma mot Umeå. Förlusten var Stars tredje i följd. Under fredagskvällen jagar de revansch när serieledande Borås kommer på besök. Ett Borås som även de förlorade tidigare i veckan, borta mot Uppsala Basket.

– De förlorande lagen spelade energilöst samtidigt som vinnarna spelade entusiastiskt och med bra energi. En dålig dag på jobbet, javisst. Men inte i den mening att vi skjuter dåligt eller spelar dåligt, utan vi saknar helt enkelt energi i gruppen och ingenting fungerar som det ska, säger Stars-tränaren Torbjörn Gehrke till klubbens hemsida.

Utöver förlusten mot Uppsala så har Borås imponerat under säsongen. Bland annat ligger kvällens gäster nära toppen av SBL i antal gjorda poäng och släpper in näst minst. Med andra ord en svår nöt att knäcka för Stars.

– För oss handlar det om att förstå hur Borås spelar samt anpassa både vårt försvar och anfall för att optimera vårt eget spel, säger Torbjörn Gehrke.

Vid tisdagens match klev både Basem Abdulkader och Quatarrius Wilson av planen på grund av skador. Om de kan medverka mot Borås är oklart och i båda fallen kommer det tas sena beslut. Oavsett vilka som kan spela för Stars så vill Torbjörn Gehrke att publiken i Köpings Bad & Sport ska hjälpa hemmalaget mot serieledarna.

– Om vi som klubb och lag vill fortsätta vara kvar där uppe kommer vi behöva ett rejält läktarstöd i tuffa stunder som denna. Alla vill se ett lag i framgångens stund, men bara riktiga fans stöttar även i tuffa tider och det är NU vi behöver Er!

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-