Köping
11:59 | 24 november 2022

Flera långa fängelsestraff i det stora narkotikaärendet

Den utpekade ”knarkkungen” från Köping döms till fem och ett halvt års fängelse.

Foto: Patrik Svedberg/arkiv

I oktober åtalades nio personer i stort narkotikaärende där de flesta brotten hade begåtts i Köping. Åtalet gällde bland annat grovt narkotikabrott för att personerna misstänktes ha handlat med cannabis, de narkotikaklassade tabletterna oxykodon och kokain. Utöver det åtalades personerna även för grovt vapenbrott och grovt penningtvättsbrott. Under torsdagen kom domen från Västmanlands tingsrätt.

  • Den 27-årige man från Köping som utpekats som ”knarkkungen” döms till fem år och fem månaders fängelse för flera fall av grovt narkotikabrott, grovt penningtvättsbrott, narkotikabrott och grovt vapenbrott.
  • En 21-årig man från Köping döms till fyra år och åtta månaders fängelse för flera fall grovt narkotikabrott, narkotikabrott och grovt vapenbrott.
  • En 19-årig man från Köping döms till tre år och sex månaders fängelse för grovt narkotikabrott, grovt vapenbrott och narkotikabrott.
  • En 24-årig man skriven i Fellingsbro kommun döms till två och tio månaders fängelse för grovt narkotikabrott och narkotikabrott.
  • En 20-årig man från Köping döms till två år och sex månaders fängelse för grovt narkotikabrott.
  • En 20-årig man från Örebro döms till fängelse i tio månader för bland annat grovt penningtvättsbrott, rattfylleri och grov olovlig körning.
  • En 46-årig man från Surahammar döms till sju månaders fängelse för narkotikabrott och grov olovlig körning.
  • En 27-årig man från Köping döms till sex månaders fängelse för grovt penningtvättsbrott.
  • En 57-årig kvinna från Köping döms till villkorlig dom och böter på 8 000 kronor för grovt penningtvättsbrott.

Gällande påföljden på fem år och sex månaders fängelse för den så kallade ”knarkkungen” skriver Västmanlands tingsrätt följande:

”N N ska dömas för bland annat grovt narkotikabrott i tre fall samt grovt vapenbrott i ett fall. Han ska även dömas för grovt penningtvättsbrott. Vid bedömningen av straffvärdet har tingsrätten utöver mängden narkotika även beaktat att gärningarna får anses utförda som ett led i en verksamhet som bedrivits i större omfattning där N N har haft ett avgörande inflytande. Härutöver har också beaktats att det kilo cannabis kallat ”Rambo” haft en låg halt THC samt att de 392 tabletterna oxykodon som behandlats i åtalspunkten 4 utgör del av innehavet i åtalspunkten 3. Sammantaget anser tingsrätten att det samlade straffvärdet uppgår till fem år sex månader. Med hänsyn härtill och arten av brottsligheten kan annan påföljd än fängelse kan därför inte komma i fråga. Fängelsestraffets längd bör bestämmas i enlighet med straffvärdet”.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-
ANNONS: Test innehåll med länk
Läs allt här Magazin24