Basket
09:34 | 12 oktober 2021

Försvarsspelet blir nyckeln när Stars får besök av Borås

Tränare Gehrke: ”Ett svårt lag att möta”.

Köping Stars tränare Torbjörn Gehrke. Foto: David Eriksson

Köping Stars har visat upp en stigande formkurva den senaste tiden och har två raka segrar (106–57 mot Fryshuset samt 80–71 mot Nässjö). Detta innebär att Torbjörn Gehrkes lag i nuläget parkerar på en tredjeplats i Svenska Basketligan.

Under tisdagskvällen kan Stars utöka lagets vinstsvit när Borås Basket kommer på besök till Köpings Bad & Sport. Gästerna från Västergötland inledde säsongen med två raka förluster, men vann senast med hela 95–67 hemma mot BC Luleå. Torbjörn Gehrke vet vad hans lag behöver göra för att störa Borås i kväll.

– Borås är ett svårt lag att möta, och ska vi ha en chans måste vi få till ett solitt försvar mot Borås skytte, säger Köpingstränaren till klubbens hemsida. 

Köping Stars kommer mönstra samma manskap i kväll som vid segern i Nässjö i fredags. Det innebär att Zane Martin, som snart lämnar klubben, åter finns med. Hans ersättare Liam O´Reilly är ännu inte spelklar eftersom klubben fortsatt arbetar med att få klart pappersexcersisen med Migrationsverket.

– Det är osäkert när klartecken ges. I bästa fall kan Liam som nu tränar med sina nya lagkompisar finnas med i fredagens bortamatch mot Jämtland, säger Gehrke.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-